Respekten for naturen

Borrevannet: Innsenderen reagerer på det han mener er uredelig argumentasjon fra Naturvernforbundet om roing på Borrevannet.

Borrevannet: Innsenderen reagerer på det han mener er uredelig argumentasjon fra Naturvernforbundet om roing på Borrevannet. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

I et særdeles udokumentert innlegg gjør Ragnhild Trosby og Dag N. Kristoffersen Naturvernforbundet i Horten en bjørnetjeneste.

DEL

MeningerDeres argumentasjon om at Horten kommune mangler respekt for naturen, for Borrevannet og for Roklubens ønske om å få trene på vannet mangler enhver form for rot i virkeligheten og er full av udokumenterte påstander og faller på sin egen urimelighet.

Dag N. Kristoffersen har – som tidligere redaktør – fullstendig glemt sin barnelærdom i faget, nemlig dokumentasjon av fakta, kildekritikk og etterrettelighet i det skrevne ord.

Faktum er at Naturvernforbundet ikke har klart å framskaffe en eneste dokumentasjon basert på forskning om at rosporten vil svekke grunnlaget for det usedvanlig rike fuglelivet på Borrevannet.

Samtidig hevder Kristoffersen og Trosby at «Roklubben og dens politiske hjelpere fornekter kunnskap og systematisk sprer det inntrykk at roing og gode livsvilkår for et stort antall fuglearter er uproblematisk. Det er falsk argumentasjon som ikke lar seg dokumentere.».

LES OGSÅ: Høyre vil ha roing på Borrevannet

Sterke påstander, Kristoffersen og Trosby, men dessverre feil. I motsetning til Naturvernforbundet i Horten baserer Roklubben seg på fakta og har dokumentert at det fint lar seg kombinere.

ÆRESMEDLEM: Hans Due har tidligere vært styreleder i Horten Roklubb. Han er også æresmedlem i klubben.

ÆRESMEDLEM: Hans Due har tidligere vært styreleder i Horten Roklubb. Han er også æresmedlem i klubben. Foto:

Et klart eksempel på det er et helt sammenlignbart tilfelle, nemlig Sorø Sø i Danmark. Der er det også et rikt fugleliv på samme måte som på Borrevannet, og der lever rosporten og fuglelivet helt fint side om side i full forståelse mellom naturvernorganisasjonene, ornitologforeningen og Sorø Roklubb.

Man tar hensyn til naturen og lever helt fint sammen med den. Imidlertid har verken Kristoffersen eller Trosby noen som helst dokumentasjon på det motsatte.

Trosby og Kristoffersen setter likhetstegn mellom rotrening på Borrevannet og undergravingen av menneskets framtidige eksistens på jorda. Det er så hinsides all fornuft og så useriøst at jeg ikke klarer å ta det alvorlig. Man hadde håpet på en mer redelig og mindre grisete argumentasjon fra Kristoffersen og Trosby i denne saken.

Den respekt man hadde for Naturvernforbundet forsvant dessverre som dugg for solen etter den tiraden som Kristoffersen og Trosby klarte å lira av seg i fredagens avis. Skal de få respekt for sine påstander får de dokumentere dem, basert på seriøse forskningsrapporter.

LES OGSÅ: Roklubben slår seg ikke til ro med plasseringen av Narvik

Da kan vi diskutere, men ikke basert på virkelighetsfjerne synsinger. Man bør også velge sine kamper med omhu.

Her skyter man spurv med kanon.

Artikkeltags