Gå til sidens hovedinnhold

Det er lov å knuse bilruter om det står om liv

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er ikke bare oss mennesker som svetter i solsteken. Også hunder og andre dyr kan få det ubehagelig i varmen. Det kan også bli direkte farlig for liv og helse.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Parkert sommerbil pluss hund er fare! Det er viktig å huske på at sola flytter seg på himmelen, og at en bil som settes i skyggen snart kan stå midt i solsteken. Temperaturen i en parkert bil om sommeren kan etter kort tid bli livstruende høy. Utsett ikke hunden for slike lidelser! Om du ikke kan ta den med deg ut av bilen, så la heller hunden bli hjemme. 

Jeg vil også oppfordre folk til å prøve å finne eieren, send sms med: Registreringsnummer til 2282, eller kontakt politiet hvis du ser en hund som peser i en lukket bil. Virker situasjonen kritisk, har du anledning til å knuse vinduet for å redde hunden.

LES OGSÅ: Sjekk den monstervepsen Rolf fant i Horten!

Er du båteier, ta gjerne med hunden, men sørg for å ha med redningsvest til den. Ikke alle hunder er svømmedyktige.  Skulle hunden først falle i vannet, kan det være vanskelig å få den opp igjen. En redningsvest er utstyrt med håndtak som gjør det enklere, og vil dermed være en god og rimelig forsikring for hunden din.

Det kan være lurt å kontakte en veterinær på forhånd om hunden skal bli med på tur i skog og mark. Der kan du få motgift mot huggormbitt og flått.  Om hunden skulle få et kutt i for eksempel en av potene, kan det blø sterkt.  Unngå at hunden slikker såret, da dette forsinker groing og dessuten kan føre til infeksjon.  En førstehjelpspakke er god å ha med til dette formålet.

LES OGSÅ: Godt selskap i tretoppene – Anne ble gjest nummer 1 000

Ta gjerne med hunden på sykkeltur, men det må skje på hundens premisser. Det er hunden som må bestemme tempoet og lengden på turen. Det er viktig å ha med vann, og det gjelder selvsagt også hvis hunden skal være med på biltur.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.