Passe mengder regn, sol og varme. I grøftekantene langs Spettåsveien fra Paletten til kunstgressbanen til ÅIF står blomstene tett i tett i alle regnbuens farger.

Hvilken blomst er penest?

LES OGSÅ: Elisabeth tok ikke Vegar for hagens skyld. Nå kunne hun ha gjort det

– Jeg går tur sammen med Heidi, og jeg elsker å plukke blomster. Så plukker jeg bringebær som jeg gir til Heidi. Hun elsker bringebær, forteller Ylva Dyrdal (6).

Fra hånden lyser fargene rød, gul, oransje, lilla, rosa og hvit. Hvilken blomst har den fineste fargen?

– Jeg vil ikke si hvem som er penest, for da kan de andre bli sure. Men mellom oss kan jeg si at det er de gule.

LES OGSÅ: De frekke tyvene stjeler ikke bare fra kommunen: – Jeg bruker et par tusen kroner hver gang

– Folk bør komme seg ut

– Fint med sommerferie?

– Ja, og så gleder jeg meg til å begynne på Åsgården skole om ikke så lenge. Hjemme har vi hatt det travelt i sommer, for vi holder på med å lage nytt kjøkken. Jeg bor like ved skolen, så jeg får kort vei. Men nå her jeg heldigvis ferie, forteller skolestarter Ylva.

Rett som det er kontakter hun Heidi og spør om de kan gå tur. Hjemme i huset bor de i hver sin etasje.

– Ylva er utrolig opptatt av alt som vokser i naturen, forteller turkamerat Heidi Lund. Så stryker hun Ylva over håret og takker for søte bringebær.

LES OGSÅ: Bygartner Eira (25) ber om din hjelp: – Det er ingenting som sjokkerer meg lenger … og jeg blir skikkelig lei meg

– Vi har en virkelig flott sommer for ville bringebær. Folk bør komme seg ut i naturen for å plukke. Så må jeg få skryte av de kloke ordene til Ylva. Det hun forteller om ikke å gjøre forskjell på noen, bør mange av oss voksne ta lærdom av av, mener Heidi Lund.