Skolesekkaksjonen er en aksjon i regi av Kirkens Bymisjon, hvor de samler inn pent brukte sekker som kan gis videre til barn som trenger det så de kan få en fin sekk til skolestart. I Vestfold har aksjonen blitt arrangert årlig gjennom tre år i Tønsberg, Holmestrand og Sandefjord, og i år arrangeres den for første gang samtidig i de forskjellige byene.

Etter å ha sett stort engasjement fra hortensere i fjor ønsket prosjektansvarlig Ylle Theodorsen i år å også få til en aksjon i Horten, og allierte seg dermed med frivilligsentralen her i byen. Christine Hotvedt som er frivilligkoordinator på sentralen forteller at det er et samarbeid som er bygd på felles verdier.

– Vi jobber på jo mye på samme måte, og det er viktig for begge at barn skal få en bedre oppvekst.

LES OGSÅ: Ørn møter Arendal lørdag: Thomas er optimist i sin kamp nummer 300!

– Bra for miljø og lommebok

Bærekraft er et viktig fokus i aksjonen, og gjenbruk står sentralt. Theodorsen påpeker at det ofte er sånn at barna vokser ut av sekkene sin og at det da kjøpes ny, selv om det fortsatt er mer bruk i den gamle sekken. Da kan heller sekken få nytt liv hos en annen.

– Vi synes ikke man skal kaste brukbare ting, da er det bedre at noen andre får den.

– Også er det bedre for miljø og lommebok, skyter Hotvedt inn.

Men de tar ikke imot hva som helst, så har du en gammel hullete sekk kan du helst legge den igjen hjemme. Theodorsen gir en tommelfingerregel på når den er pent nok brukt til at de tar den imot.

– Hvis du tenker at du kunne gitt sekken til ditt eget barn, da kan du levere den til oss.

LES OGSÅ: Denne rundkjøringen var ferdig i noen få timer … så måtte de endre igjen

En liten forskjell

Theodorsen og Hotvedt håper alle som har mulighet kommer å leverer en pent brukt sekk, eller et pennal til aksjonen.

– Min største frykt er at vi får inn 40 sekker, så kommer det 130 som trenger en sekk. Vi ønsker å kunne gi til alle som kommer.

Men da trenger de hjelp, og de oppfordrer alle som har en pent brukt sekk liggende til å komme å levere den. Og skulle du ikke ha noe liggende, men har lyst til å gjøre noe for aksjonen, er det muligheter for det også

– Vi håper at alle som føler de har noe å bidra med, uansett hva det er, tar kontakt med oss.

Theodorsen informerer om at de vil stå å ta imot sekker i gågata utenfor biblioteket 30. juni mellom klokka to og seks. Det vil også skje på samme tid i Holmestrand, Sandefjord og i Tønsberg hvis du skulle befinne deg der.

Trenger du en sekk forteller de at det bare er å møte opp på frivilligsentralen i Thuegata 2 mellom klokka 12 og 15 den 11. og 13. august.