(Vestviken 24)

I fjor høst solgte Daniel Döderlein rettighetene for mCash i Norge til Sparebank1. Men de ansatte og rettighetene i utlandet sitter Tønsbserg-gründeren fremdeles på.

Mandag relanserte han selskapet under verdens største FinTech-konferanse, Money2020 i København, under navnet Auka, skriver Dagens Næringsliv. Nå er målet å bli en ren tjenesteleverandør til banker i utlandet.

– Vi skal ta med oss den plattformen vi har bygget og polert på i flere år ut i verden, og la andre finansielle institusjoner kjøre på den i sine lokalmarkeder, sier administrerende direktør i Auka (tidligere mCash) Daniel Döderlein til avisa.

Döderlein har tidligere beskrevet planene overfor Vestviken24, men nå viser han fram mer konkrete planer.

LES OGSÅ:  Satser internasjonalt etter salget i Norge

Planen er å bruke det nye EU-direktivet PSD2 til Aukes fordel, en deregulering av banktjenestene som vil åpne markedet for nye aktører.

– Det utfordrer bankene dramatisk, og er noe de må adressere på et eller annet vis. Vi vet at 17 norske banker bestemte seg for ikke å innovere selv, fordi det tar for lang tid, og fordi det ikke er en kultur i banken for det. De satser heller på teknologi laget av andre, sier Döderlein.

Da Döderlein startet mCash ble selskapet det første som lanserte mobilbetaling i det norske markedet. Auka har foreløpig ikke skaffet noen internasjonale kunder, men Döderlein er ikke bekymret.

LES OGSÅ: Gründer solgte appen sin til storbank

– Vår store utfordring er at vi ikke vet hvor lang salgssyklusen er, men PSD2 blir innført senest i starten av 2018. Derfor vet vi at bankene presses i vår retning. Vi har penger nok til å leve uten nye inntekter i rundt tre år. Vi er ikke ute etter å hente penger, men vi er også eid av venturefond, sier Döderlein.