(Vestviken 24)

Initiativtakeren bak nettverket er Hazel Venkatraman, som er markedsføringsansvarlig i Fits Consulting AS.

– Jeg kommer fra India, og måtte ut å bygge mitt eget nettverk her for å bli kjent med andre. Jeg fikk ikke gjort det jeg ville uten et nettverk, forteller Venkatraman.

Les også: Marianne er gründer mot alle odds

Har med alle i Vestfold

Ideen fikk hun mens hun pendlet til Asker, og så at det var et eget nettverk for kvinner der.

Da hun oppdaget at det ikke fantes noe lignende i Vestfold tok hun kontakt med Sandefjord næringsforening for å høre om muligheten for å etablere nettopp det her også.

Næringsforeningen i Sandefjord var positive til ideen, og 31. oktober 2015 ble Woman Business Network Vestfold (WBN) etablert.

I den senere tid har næringsforeningene i Vestfold etablert Vestfold næringsforum, der det samarbeides om ulike arrangementer på tvers av kommunegrensene. Ikke lenge etter etableringen av WBN ble alle fylkets næringsforeninger engasjert i nettverket.

– Det blir et bedre tilbud når hele Vestfold er med. Og det er ingen forutsetning å være medlem i en av næringsforeningene, sier daglig leder Marit Sagen Gogstad i Sandefjord næringsforening.

Les også: Et suksessår for næringsforeningene i Vestfold

– Tydeligvis et behov

Sagen Gogstad forteller at det er mange som lurer på om det er behov for et eget nettverk for kvinner i 2016.

– Vi har allerede 80 medlemmer. Så ja, dette er det tydeligvis et behov for, sier hun.

Daglig leder Eli Saastad i Tønsberg næringsforening viser til at det fins mange nettverk for menn, og at det således også passer godt med et eget nettverk for kvinner.

De involverte påpeker samtidig at det absolutt ikke er snak om en arena for å diskutere «myke verdier», men et rent business-nettverk med temaer som eksempelvis salgs-, markedsførings- og presentasjonsteknikk.

Foreløpig står det fem møter på planen fram til august i år. Det neste møtet finner sted 12. februar i Tønsberg. Dit kommer hodejeger Trine-Lise Jagge for å prate om gründerdrømmer.

LES FLERE SAKER PÅ VESTVIKEN24.NO