Staten anker ikke dom i skattesak

DOMMEN ANKES IKKE: Raymond Henriksen (t.v.) vant fram mot staten. Her sammen med svoger og tidligere Vitel-medeier Glenn Nøstdahl.

DOMMEN ANKES IKKE: Raymond Henriksen (t.v.) vant fram mot staten. Her sammen med svoger og tidligere Vitel-medeier Glenn Nøstdahl. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Staten, ved skatteoppkreveren i Tønsberg, har besluttet å ikke anke Agder lagmannsretts dom i saken mot Raymond Henriksen, Tønsberg.

DEL

(Vestviken 24) Henriksen, kjent fra det omstridte strømselskapet Vitel, firmaet Henriksen Group AS og politisk arbeid for Venstre, vant på alle punkter i lagmannsretten, hvor det i dommen slås fast at skattemyndighetenes omdisponering/ompostering av innbetalt forskuddstrekk for sjette termin 2009, på kr 292.035, er rettsstridig og ugyldig.

LES OGSÅ: Raymond Henriksen vant i retten - får hundretusener fra skatteetaten 

Får hundretusener

Staten er også pålagt å betale Henriksens saksomkostninger for tingretten med 95.467 kroner, og for lagmannsretten med 136.690 kroner.

I praksis betyr dommen, etter det vestviken24.no erfarer, at Raymond Henriksen personlig blir godskrevet 180.000 kroner i skatt, samt saksomkostningene, til sammen 412.157 kroner, pluss renter.

Lagmannsretten kom til en annen slutning enn Tønsberg tingrett i 2014. Da ble staten frifunnet og Henriksen dømt til å betale statens saksomkostninger.

LES OGSÅ: Tvilsomt strømsalg

- Vi har allikevel konkludert med at vi ikke vil anke til høyesterett, sier statens prosessfullmektig, advokat Jan Grønnerud, til vestviken24.no.

Hyggelig nyhet

- Dette visste jeg ikke. Men det var en hyggelig nyhet som jo betyr at jeg nå er ferdig med denne saken. Noen kommentarer utover det har jeg ikke. Jeg prøver å legge disse sakene bak meg, sier Raymond Henriksen til vestviken24.no.

- Saker som bringes til høyesterett skal ha en prinsipiell interesse ut over den foreliggende sak, og det har ikke denne. En anke ville derfor trolig bli avvist, sier statens prosessfullmektig, advokat Jan Grønnerud.

LES OGSÅ: Henriksen-konkurs blir politianmeldt

Ikke prinsipiell nok

Grønnerud mener lagmannsretten avgjorde saken, ikke med bakgrunn i jus, men i forhold til usikkerhet ved vurdering av bevisene.

- Partene har forskjellig oppfatning av hva som skjedde ved konkursåpningen i Henriksen Group AS. Lagmannsretten lot tvilen om hva som var avtalt mellom partene, komme Henriksen til gode, mener advokat Jan Grønnerud.

LES OGSÅ: Over 60 vant mot Vitel i forliksrådet

Artikkeltags