Nortura flytter aktivitet fra Sarpsborg til Tønsberg

Norturas anlegg i Tønsberg overtar deler av konsernets skjæreaktivitet i Sarpsborg.

Norturas anlegg i Tønsberg overtar deler av konsernets skjæreaktivitet i Sarpsborg. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Konsernsjefen i Nortura har besluttet å flytte selskapets skjæreaktivitet fra Sarpsborg til andre anlegg. 63 årsverk berøres. Tønsberg er et av fire produksjonssteder som får økt aktivitet.

DEL

(Vestviken 24) De andre produksjonsstedene er Steinkjer, Rudshøgda og Forus.

– Jeg kan foreløpig ikke si hvor stor andel av produksjonen som ender i Tønsberg, sier assisterende kommunikasjonsdirektør i Nortura, Eskild Pedersen, til vestviken24.no.

Tilbud om ny jobb

Når  konsernet nå legger ned skjæreaktiviteten i Sarpsborg er målsettingen at så mange som mulig av de berørte i Sarpsborg vil få tilbud om ny jobb andre steder i konsernet eller i andre avdelinger i Sarpsborg.

LES OGSÅ: Var sjef – nå blir Ellen direktør i samme selskap

– Hvorfor flytter Nortura denne virksomheten fra Sarpsborg?

– Nortura har stor virksomhet over hele landet. Det er stor konkurranse i vår bransje, og vi må hele tiden være effektive. Det innebærer at vi fortløpende må vurdere hvordan vi kan utnytte vår produksjonskapasitet best mulig.

I praksis betyr dette at vi av og til må redusere eller legge ned virksomhet noen steder, og i stedet bygge opp kapasitet andre steder, sier Eskild Pedersen.

I en pressemelding fra Nortura vises det til at konsernet 2016 besluttet å utrede en eventuell flytting av skjæreaktiviteten i Sarpsborg.

LES OGSÅ: Nortura godt igang igjen etter brannen

Bakgrunnen er at Nortura har for lav kapasitetsutnyttelse på skjæring og må styrke sin konkurransekraft på et område som er under meget tøff konkurranse. En arbeidsgruppe bestående av blant andre berørte ansatte og tillitsvalgte har stått for utredningen.

Konkurransekraft


Utredningen viser at flytting av skjæreaktiviteten vil gi bedre kapasitetsutnyttelse og styrke Nortura sin konkurransekraft.

– For å øke lønnsomheten og trygge arbeidsplasser er vi avhengig av å samle aktiviteten på færre anlegg, sier konsernsjef Arne Kristian Kolberg i pressemeldingen.

Nortura har gjennomført mange strukturendringer i sin industri over flere år. Dette gjøres i tråd med gjeldende omstillingsavtaler og i god dialog med berørte ansatte og tillitsvalgte. 9 av 10 som tidligere har blitt berørt av omstillinger har fått tilbud om jobb innenfor konsernet eller har fått hjelp til å finne nytt arbeid.

– Vi tar aldri lett på slike avgjørelser, men er glad for at vi lykkes å gjennomføre dem på en ryddig måte, sier Kolberg.


Omstilling av medarbeiderne i Sarpsborg utføres av et profesjonelt team i Nortura og er beregnet å ta 6 måneder.

Artikkeltags