Gå til sidens hovedinnhold

Flytter 35 arbeidsplasser fra Grenland og skal vokse mer!

Artikkelen er over 4 år gammel

PORSGRUNN: Sandefjord får 35 nye teknologiarbeidsplasser når selskapet Guard AS mot slutten av året flytter fra Porsgrunn og samler mer av virksomheten sin i Sandefjord.

(Vestviken 24)

Teknologibedriften Guard er i kraftig vekst. For å oppnå synergigevinster og komme nærmere Torp Sandefjord lufthavn, og markedet innover mot Oslo, vil selskapet avvikle driften i Porsgrunn og samle virksomhet i det gamle Rambøll-bygget på Nordre Kullerød, som Guard har kjøpt og nå pusser opp.

Ansetter mange nye

– Det er flere grunner til denne beslutningen. Vi øker nå bemanningen vesentlig, og tilgangen på kvalifisert arbeidskraft er bedre i Vestfold enn i Telemark. Det ser vi av søknadene.

LES OGSÅ: Firma byttet navn for å dysse ned konkurs

To av tre som søker arbeid i Guard er fra Vestfold, forteller administrerende direktør Fredrik Abildtrup.

Til vestviken24.no forteller Abildtrup at 21 ingeniører ble ansatt i 2016.

– Men det stopper ikke der. Vi skal ansette ytterligere 25 ingeniører de neste seks måneder.

Vi har aldri opplevd en så stor interesse for vårt selskap tidligere. Ved den siste rekrutteringsrunden i 2016, hvor vi ansatte 14 ingeniører, mottok vi 700 søkere. Det beviser at Guard er et attraktivt selskap å jobbe i, sier Fredrik Abildtrup.

110 ansatte

Han håper samtlige 35 ansatte som i dag jobber ved Guard i Porsgrunn blir med over til Vestfold.

 

– Vi er i en prosess med de ansatte i Porsgrunn for å finne gode løsninger på reisevei og mulighet for fleksibel arbeidstid.

Totalt arbeider 110 personer nå i bedriften, som altså har hovedkontor i Sandefjord.

LES OGSÅ: Byavisene i Vestfold kjemper for å overleve

Guard er lokalisert på seks forskjellige steder i Norge og Sverige, og har bransjefokus på energi, miljø, samferdsel, shipping og industri, innenfor virksomhetsområdene automasjon og elektro.

Forløperen til Guard AS var Guard Systems AS som ble etablert i 1996. Senere ble det gjennomført en fusjon med TS Elektro Engineering.

300 millioner i 2017?

Guard har hatt 48 prosent vekst de siste 6 årene. Omsetningen i 2016 ble på 162 millioner. Og utviklingen fortsetter. Målet er 300 millioner i 2017.

Dette vil ifølge Abildtrup gi behov for ytterligere nyansettelser.

Guard AS eies i følge Telemarksavisa av Isopor-arving Karl Kristian Sunde i Oslo, gjennom hans heleide K.K Sunde Holding AS. Sunde fikk stor oppmerksomhet i media for noen år siden da han kjøpte Bergesen-villaen på Bygdøy for nesten 50 millioner kroner.

Kommentarer til denne saken