(Vestviken 24)

Horten Næringspark Hotell ble åpnet i 2010. Fra høsten 2015 til våren 2016 ble det drevet som akuttmottak for flyktninger. Etter dette har hotellrommene ikke vært i bruk.

LES OGSÅ: Vil bygge nye leiligheter her

Bowlingvirksomheten og treningssenteret i bygningen har fortsatt driften som før.

Bud ikke akseptert

Tidligere i år viste den såkalte Gigantgruppen AS interesse for å bygge om eiendommen til leiligheter. Men selskapet fikk ganske negative tilbakemeldinger fra Horten kommune om muligheten for omregulering.

– Gigantgruppen ga oss også et pristilbud som vi ikke aksepterte, sier Bjørn Marius Ulimoen. Han er styreleder i Borreveien 44 AS, som eies av Sparebanken Øst gjennom selskapet Øst Prosjekt AS.

Ifølge Gjengangeren har Ulimoen tidligere sagt at det ikke er marked for å drive eiendommen i Borreveien videre som hotell. Overfor vestviken24.no hevder Ulimoen nå at han aldri har sagt dette, og at han er feilsitert av avisen.

– Hva mener du at eiendommen vil være egnet for framover?

– Det tror jeg ikke jeg vi si noe om til dere. Vi selger Borreveien 44 rett og slett som en eiendom, sier Bjørn Marius Ulimoen.

Studenthybler?

Det er Eiendomssenteret som har Borreveien 44 til salgs. Selv om Horten kommune har hatt motforestillinger mot å omregulere eiendommen til leiligheter, mener megler Knut Holter at en fremtidig eier vil ha en viss sjanse for å få lov til å bygge om.

LES OGSÅ: Ingen planer om hotelldrift med det første

– Nå foreligger det jo også planer for et helt nytt hotell i Horten sentrum. Det synes jeg bør føre til at Horten kommune er mer åpen for omregulering av eiendommen i Borreveien, sier Knut Holter.

Han mener det også kan være en god idé å satse på studenthybler i eiendommen.

– Høyskolen på Bakkenteigen vokser jo stadig.

– Hvordan er standarden i Borreveien 44?

Branntekniske mangler

– Det er en del branntekniske mangler. I prisantydningen er det da også tatt hensyn til at en ny eier må foreta en del påkostninger for å få brannteknisk godkjenning, sier eiendomsmegler Knut Holte til vestviken24.no.

Bygningsmassen i Borreveien 44 er på 6.611 kvadratmeter, går det fram av salgsoppgaven. Tomtearealet er på nesten 15 mål. Bygningen ble oppført i 1940, men renovert og ombygd til hotell i 2010. Det er leieinntekter i eiendommen på en million kroner årlig.