Jubler over Torp-rekord: – Det er fantastisk moro

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mai måned har gitt sterk vekst utenriks. Dermed er det satt nok en ny rekord – både for mai måned og hittil i år.

DEL

(Vestviken 24) Det melder Tine Kleive-Mathisen, markeds- og kommunikasjonssjef, i en pressemelding fredag.

– I mai måned reiste hele 183.832 passasjerer til og fra Torp. I samme måned i fjor var passasjertallet 171.030. Veksten er på 7,5 prosent, og aldri før har så mange reist fra Torp i mai, uttaler Kleive-Mathisen i meldingen.

I årets første fem måneder har 796.172 passasjerer reist til og fra Torp. Det tilsvarer en økning på 10,6 prosent, og er det høyeste tallet noensinne for årets fem første måneder.

– Det er fantastisk moro med stor trafikk på Torp om dagen, med mange reiseglade passasjerer og yrende liv. Nå er vi på full fart inn mot sommertrafikken, som blir rekordstor. Vi vet det blir hektisk og anmoder de reisende om å være ute i god tid for å unngå stress, sier Kleive-Mathisen.

Det er fortsatt nedgang innenriks på 11,2 prosent sammenlignet med mai i fjor. Antall innenriksreisende var 30.577 i år.

– I disse dager har vi igangsatt arbeidet med et nytt og moderne parkeringssystem som skal gjøre det enklere for de reisende. Automatisk skiltgjenkjenning (ANPR) sørger for at de reisende slipper å trekke parkeringsbillett i automaten, slipper å betale manuelt og unngår parkeringsbøter forutsatt at regler overholdes iht. skilting. Rett utenfor terminalen kan man stå avgiftsfritt i inntil 10 minutter for å slippe av eller hente reisende. Endringen vil også øke smidigheten ved henting /levering, samt øke trafikksikkerheten, sier Kleive-Mathisen.

LES OGSÅ: Torp er på vei mot maksgrensa for sommeren – her er sommerprogrammet (+)

– Vi har et godt og variert rutetilbud fra Torp, og i sommer får vi enda større kapasitet på flere av de typiske ferie-rutene til Spania. Sommerens charter er i gang, og flyene letter smekk fulle fra Torp.  Apollo har utvidet sesongen til Kreta Chania, og i tillegg har vi charter til både Rhodos og Mallorca. Ekstra glad er vi for Widerøes direkteruter både til Bodø og Tromsø, sier Kleive-Mathisen.

Artikkeltags