Gå til sidens hovedinnhold

Merge-IT får nye eiere – blir en del av en raskt voksende gruppe

Artikkelen er over 5 år gammel

Merge-IT går under ECIT-paraplyen, men bortsett fra nytt eierskap blir det meste som før, sier daglig leder Mette Rosenvinge Kolderup.

(Vestviken 24)

– Vi skal ikke flytte fra Tønsberg og vi beholder navnet. Det blir «business as usual», men vi får en stødig sparringspartner, sier Rosenvinge Kolderup om salget.

ECIT Group har kjøpt 50,1 prosent av bedriften Kolderup selv startet opp for fire år siden. Det Oslo-baserte selskapet ble startet opp for tre år siden, og eier nå over 30 små og mellomstore selskaper i Norge, Sverige og Danmark. Dette blir det første selskapet i Vestfold under ECITs eierskap. Ifølge egne hjemmesider eier selskapet bedrifter med til sammen har 445 millioner kroner i omsetning.

Rosenvinge Kolderup vil ikke avsløre salgssummen, men forteller at det var tilfeldigheter som førte til at de nå har fått nye eiere.

– Det var en kunde av oss som ville at vi skulle møte denne investoren, og sånn oppsto det kontakt. Det er ikke slik at vi har gått ut aktivt for å selge selskapet, sier hun.

– Får et helt nytt nettverk

I kontorene i Kammegaten i Tønsberg blir det ikke store endringene. Rosenvinge Kolderup sier hun lenge overveide om hun skulle selge «babyen» sin, men kom fram til at det ville gagne bedriften.

– Vi får nye kunder, og blir en merging partner i gruppa. For vår del er det utrolig betydningsfullt. Vi får et helt nytt nettverk, og så får vi et solid styre på plass. Synes det er et klapp på skulderen at vi har blitt lagt merke til i bransjen. Vi holder til i Tønsberg men har god kundekrets i Oslo, noe som har brakt oss til dette salget. Vi har jobbet hardt for å lykkes, sier hun.

– Vi gleder oss over at Merge-IT er med på laget i ECITs vekst videre. Vi trengte en dyktig aktør i markedet som kan merge mennesker slik Merge-IT gjør. De er flinke i IT-faget og vil også kunne bidra i rekrutteringer innen økonomi og administrasjon videre, noe som passer oss i ECIT, sier fersk daglig leder i ECIT AS, Ingvild Heiene, i en pressemelding.

Utfordringer med mammapermisjoner

At noen skulle få øynene opp for Merge-IT var langt ifra like sikkert for bare ett års tid siden, i alle fall om man tar en titt i regnskapstallene. Etter et godt oppstartsår i 2012, hadde bedriften redusert omsetning og underskudd i de to påfølgende årene. Forklaringen er imidlertid enkel i en bedrift med få, og kun kvinnelige ansatte, hvor to av dem fikk barn.

– I 2013 handlet det om å holde selskapet i live på grunn av at vi fikk barn, og med flere permisjoner i 2014 blir det så som så med tall. De som går inn og ser på tallene våre stiller jo spørsmål ved dem. Men i 2015 hadde vi en vekst på formidable 365 prosent. Da tenker folk hva i all verden er det som har skjedd? sier Rosenvinge Kolderup.

Bedriften gikk fra 1,1 til nesten 4,9 millioner i omsetning, og snudde et underskudd til et lite overskudd. Svært enkelt forklart er noe av årsaken et par ansatte til og ingen permisjoner.

Driver kun innenfor IT

Merge-IT driver med rekruttering, bemanning og salgshjelp innenfor IT-bransjen. Dekningsområdet er i hovedsak Oslo og Vestfold, men de har også begynt å sikre seg kunder fra Buskerud. Hittil i år har de omsatt for omtrent det samme som i fjor. Rosenvinge Kolderup tror de vil ende opp med en omsetning på 6–7 millioner kroner i 2016.

To av de fire ansatte har bakgrunn fra ledende stillinger i IT-bransjen, og den bruker de til sin fordel når de veileder kundene sine.

– Den kunnskapen vi har ved å ha sittet på andre siden av bordet og ha drevet selv gjør at vi forstår kundene og deres utfordringer videre. Ved ubbkeue av salgsressurs kan jeg kanskje provosere litt og bruke de ordene som en daglig leder eller fast ansatt ikke kan bruke. Jeg sier det med egne ord og skyter gjerne litt fra hofta. Det får folk til å tenke litt og ting til å skje, sier Rosenvinge Kolderup.

– På denne måten blir vi samarbeidspartnere med kundene våre og ikke bare en leverandør. Vi har en felles målsetting når vi går inn i et samarbeidsforhold, og det er å gjøre hverandre gode.

Kommentarer til denne saken