(Vestviken 24)

TØNSBERG: – Denne løsningen for mobilbetaling er er på høyde med verdens ledende på området. Vi er svært fornøyd med at vi nå kan tilby denne teknologien, sier adm.dir. i SB1, Rune Fjeldstad.

Les også: Nå er vennebetaling med mobil gratis

LES FLERE SAKER PÅ VESTVIKEN24.NO

100.000 brukere

SB1 kjøper den norske delen av virksomheten, og overtar dermed 100.000 brukere, over 600 utsalgssteder, den teknologiske plattformen og apper for iPhone og Android-telefoner.

– Selv om det er SB1 som har kjøpt mCASH, er det viktig å få fram at mCASH kan brukes av alle, uansett bankforbindelse. SB1 vil bare kunne tilby sine kunder noen tilleggstjenester, poengterer Tønsberg-gründer Daniel Döderlein overfor TB.

Han vil ikke si noe om hvor mye penger SB1 har betalt for mCASH.

– Men vi har et godt smil rundt munnen.

Med mCASH kan brukerne betale på nett og i butikker uten å bruke kort. I tillegg kan de overføre penger til venner, spleise på gaver, dele regninger o.l.

Frykter ikke Apple

– Vil mCASH kunne konkurrere med løsninger fra store internasjonale aktører som Google og Apple?

– Definitivt. Alt tyder på at nasjonale løsninger vil stå sentralt på dette området. 93 prosent av folks banktransaksjoner skjer innenlands. For at du skal kunne bruke en mobil betalingsløsning er du avhengig av at hjemlandets banksystemer støtter den. Jeg kan ikke se noen tjenester Google og Apple kan løse for deg, som ikke vi også kan.

LES OGSÅ: Slik ble Daniel årets entreprenør

mCASH-gründerne vil fra 2016 lansere løsningen utenfor Norge.

– Vi ser hele verden som marked. Bare i Europa er det 15 land med mer enn fem millioner mennesker, hvor det ennå ikke er lansert noen slik mobiltjeneste. At en stor bank som SB1 har kjøpt mCASH i Norge, er en veldig god referanse for oss, sier Daniel Döderlein.