(Vestviken 24)

Kontoret på Korten i Tønsberg med 195 ansatte er ett av syv som foreslås videreført.

Forslaget er en del av Helfos anbefaling til ny kontorstruktur for å oppnå sterkere fagmiljøer og mer effektiv ressursutnyttelse, opplyser etaten i en pressemelding.

Helfo har blant annet ansvar for refusjon av privatpersoners utgifter til legemidler, tannhelse og helsetjenester i utlandet og oppgjør fra folketrygden til behandlere utenfor sykehus, samt for veiledningstjenesten 800HELSE med blant annet bytte av fastlege og informasjon om frikort og egenandeler.

LES OGSÅ: Så stor blir den økonomiske smellen om du blir arbeidsledig

– Alle medarbeiderne ved kontorstedene som er foreslått nedlagt, vil få tilbud om jobb på et av kontorstedene som foreslås videreført i anbefalingen, sier Helfos direktør Jan Mathisen.

Kontorstedene som foreslås nedlagt er (antall ansatte i parentes): Kirkenes (5), Lenvik (1), Harstad (4), Beiarn (5), Nærøy (3), Verdal (3), Gloppen (4), Bergen (11), Voss (14), Kristiansand (12), Risør (4), Kongsberg (7), Eidsvoll (13), Vågå (3) og Oslo (68).

Kontorstedene i Mo i Rana (19), Ørsta (43), Sola (52), Tønsberg (195) og Fredrikstad (64) foreslås videreført.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

Kontorstedene Orkdal (11) og Brumunddal (11) foreslås også videreført, med en anbefaling om at det gjøres en ny vurdering av de to kontorstedene i 2020.

Helfo anbefaler at endringen gjennomføres i løpet av de neste to-tre årene.

Kontorstedene vil tidligst legges ned 1. juli 2019, og endringene i kontorstruktur skal være gjennomført innen utløpet av 2020. Endelig beslutning skal tas av Helse- og omsorgsdepartementet.