Gå til sidens hovedinnhold

– Arbeidsløse nordmenn bør se til Sverige

Artikkelen er over 4 år gammel

Opptil 22.000 flere unge står uten arbeid i år sammenlignet med i fjor, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. – Søk lykken i Sverige, råder økonom.

(Vestviken 24)

Sverige mangler blant annet bygningsingeniører, sykepleiere, dataingeniører, arkitekter, lærere, butikkpersonale og datakonsulenter, skriver NRK.

Samtidig som 22.000 flere nordmenn mellom 15 og 24 år står uten arbeid i år, sammenlignet med i fjor, vokser svensk økonomi.

LES OGSÅ: Nå reiser svenskene hjem igjen

– Å få et par år med en jobb i svensk industri, kan være kjempenyttig for å komme tilbake i jobb når arbeidsmarkedet er bedre i Norge, sier Terje Strøm i NyAnalyse til NRK.

Han anbefaler også arbeidsledige i oljeindustrien å se til Sverige. Ifølge Strøm skyldes oppgangstidene i Sverige en kombinasjon av politisk flaks, og påvirkningen fra flyktninginnvandringen.

LES OGSÅ: Dobbelt så mange permitterte i Vestfold

– Den voldsomme flyktninginnvandringen utløste vekst i offentlige budsjett, som igjen har økt sysselsettingsveksten i Sverige på 2 prosent. Det er 160.000 til 189.000 flere jobber. I Norge har vi til sammenligning stagnasjon og til dels nedgang, sier han til kanalen.

Kommentarer til denne saken