Gå til sidens hovedinnhold

Arbeidsgiverne sto i kø for å gi Kim sommerjobb

Artikkelen er over 4 år gammel

Kim Jakobsen (22) fikk sommerjobb i restaurantbransjen gjennom ett nytt tiltak iverksatt av NAV. – Jeg er virkelig glad for at jeg bestemte meg for å satse på dette, sier han.

(Vestviken 24)

I samarbeid med Folkeuniversitetet, som har designet et eget servicekurs for arbeidssøkende ungdom, har NAV i år gjennomført et tiltak for å hjelpe ungdom ut i sommerjobb.

Formålet med det fire ukers lange servicekurset har vært å gi registrerte arbeidssøkere med interesse for servicefaget innen hotell og restaurant en mulighet til å bli kjent med bransjen.

– Det er første gang vi gjennomfører dette i Larvik, og vi mener det er et godt tiltak som gir resultater. Vi har hatt seks arbeidsgivere med på laget og jeg har fått gode tilbakemeldinger fra samtlige. Det har resultert i at 90 prosent har fått sommerjobb. Vi er veldig fornøyde, sier Olav Rønneberg i NAV.

Dro på audition for sommerjobb

Under kurset ble det holdt en audition, med arbeidsgivere i restaurantbransjen fra Larvik og Stavern som dommere. Kim var blant dem som deltok på kurset, og som endte opp med sommerjobb.

– Jeg hadde aldri tenkt på å prøve meg i denne bransjen, men så kom jeg over dette kurset og syntes det virket interessant. Jeg bestemte meg for å satse, og det er jeg virkelig glad for at jeg gjorde. Dette kurset har vært utrolig lærerikt, sier Kim fornøyd.

 

Etter audition ønsket samtlige arbeidsgivere å se mer til Kim. Rønneberg tror mye av grunnen til dette har å gjøre med hans vilje til å si ja.

– Kim er et mønstereksempel på ungdom som lykkes i arbeidslivet. Han har en positiv personlighet og jeg visste med en gang jeg møtte han at han kom til å gjøre det bra. Han er et ja-menneske, skryter Rønneberg.

– Jeg kan prate godt for meg selv. Også er jeg, som Olav sier, et ja-menneske. Og det er viktig, for da blir etterspørselen etter deg enda større. Det handler om å by på seg selv og vise hva man er god for, legger han til.

 

Les også: Bandt seg en blomsterkrans

Les også: ABAX mener næringslivet må ta grep for å få ned arbeidsledigheten blant ungdom: – Bedrifter må slutte å se seg blind på CV-en

– Jeg har fått tilbake energien

Kim endte opp med sommerjobb på førsteønsket «Det Gule Galleriet» i Stavern, hvor han tidligere har tilbragt mye tid som kunde. Denne sommeren er det hans tur til å varte opp kundene som kommer innom.

– Det er vanvittig mestringsfølelse å ha fått til dette og det føles godt å være ute i jobb. I forkant av dette kurset ble jeg tappet for energi av å gå uvirksom. Nå føler jeg endelig at at jeg har fått tilbake den energien jeg mistet. Jeg har faktisk allerede begynt å lære opp andre her, sier han ivrig.

Kim forteller at han er ekstremt glad i å være rundt mennesker og at han trives godt i jobben som servitør.

– Jeg har fått masse god respons fra både arbeidsgiver og kunder. Det handler bare om å være positiv og imøtekommende, og tørre å spørre masse. Når jeg ser smilet til kundene vet jeg at jeg har gjort en god jobb, smiler han.

 

Les også: Skulle helst sett at sykefraværet var lavere

Les også: Politikontakten har ingen planer om å være til pynt

Vil trolig gjenta suksess-prosjektet neste år

Rønneberg forteller at sjansen er stor for at de vil gjennomføre tiltaket også neste år, men at de neste gang ønsker å finne flere aktuelle kandidater da de har plass til tredve på kurset.

– Dette har vist seg å være et prosjekt med raskt synlige resultater. Det er et stort behov for sommervikarer og det finnes mye flink ungdom i Larvik som viser at de duger når de får mulighet til det, sier Rønneberg og gliser mot Kim.

– Jeg vet at det er flere som meg, som kunne trengt det lille dyttet. Jeg syns dette tiltaket er veldig godt. Det åpner dører for folk, og jeg vil virkelig anbefale andre å søke dersom det gjennomføres neste år, legger Kim avslutningsvis til.

Kommentarer til denne saken