Gå til sidens hovedinnhold

Etter halvannet år med økt ledighet snur pila i Vestfold

Artikkelen er over 4 år gammel

Lysere tider i arbeidsmarkedet i fylket for første gang på lenge.

(Vestviken 24)

Ved utgangen av mai i år hadde Vestfold 3676 personer registrert som helt arbeidsledige, skriver Nav i en pressemelding. Det er to prosent færre ledige enn på samme tid i fjor, og for første gang på nesten halvannet år går antallet arbeidsledige i Vestfold nedover.

– Vi har ikke hatt en nedgang i ledigheten siden desember i 2015. Når vi samtidig registrerer en nedgang i antall permitteringer og flere ledige stillinger enn før, kan vi trygt si at det er mye som tyder på at arbeidsmarkedet er i bedring, sier fylkesdirektør i Nav Vestfold, Steinar Hansen.

Flere stillinger ute

Ifølge Nav har Vestfold 2,9 prosent arbeidsledighet, noe som er litt høyere enn tallet på landsbasis (2,6 prosent). Samtidig lyses det ut flere stillinger i fylket enn før. I mai ble det registrert 1048 stillinger, noe som er fire prosent mer enn samme måned i fjor. Flest stillinger finner man i helsesektoren.

Men langtidsledige har ikke den samme positive utviklingen som andre arbeidsledige. 1155 personer har vært arbeidsledige i seks måneder eller mer. Det er en økning på hele 15 prosent det siste året.

Bedring for ungdom

Personer under 30 år har i større grad klart å få seg jobb enn andre grupper. Den gruppen opplever en nedgang på seks prosent i antall ledige. I gruppen 30–49 år er andelen uendret, mens den øker for de over 60.

Kommentarer til denne saken