Villa nærmer seg Premier League-retur

Tammy Abraham og Aston Villa-lagkompisene feirer 2-1-seieren mot West Brom lørdag.  Foto: Darren Staples (Pa Photos)

Tammy Abraham og Aston Villa skal slå et svekket West Brom-lag og skaffe seg en plass i opprykksfinalen på Wembley.

14.05.19 13:21

Sportspills øvrige tirsdagsmeny:
Oddsdobbel: Hammarby skal utfordre Malmö
Oddssingel England:
Villa nærmer seg PL-retur
Oddssingel Nederland:
Nordmann i opprykkskamp
V65 Forus: Herlig V65-jackpot med Bjaanes som nøkkelkusk
V64 Solvalla: Saftig V64-jackpot med 1,5 millioner ekstra

Tirsdagens langoddsprogram byr på fire kamper fra det pågående verdensmesterskapet i ishockey og natt til onsdag er det klart for tredje semifinalekamp mellom Carolina Hurricanes og Boston Bruins i NHL-sluttspillet. I England er det klart for andre playoffkamp mellom West Bromwich og Aston Villa og i Allsvenskan er det en kamp, mens det også spilles en kamp i Superettan. I Belgia, Skottland og Nederland spilles det playoffkamper, mens det er en kamp i dansk 1. divisjon.

NB! Onsdag er det ca 68 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

West Bromwich Albion – Aston Villa B 2,40 (spillestopp kl 20.40)

Championship-playoff, semifinale. Kamp 2 av 2. Med 16 minutter igjen av den første playoffkampen på Villa Park lørdag ledet West Bromwich 1-0, men de klarte å rote vekk ledelsen. I løpet av det siste kvarteret snudde Aston Villa 0–1 til 2-1-seier.

West Brom har dermed et vanskelig utgangspunkt før hjemmekampen på The Hawthorns.

Det blir ikke enklere av at West Brom må klare seg uten lagets toppscorer Dwight Gayle som klønet det til og ble utvist i den første playoffkampen.

West Brom vil virkelig komme til å savne Gayle. The Baggies har kun vunnet 33 prosent av kampene uten Gayle i alle turneringer denne sesongen. Med spissen på laget har WBA vunnet 54 prosent av kampene.

The Baggies hjemmestatistikk foran mål viser likevel at vertene har den offensive slagstyrken som skal til for å snu denne kampen. Spørsmålet er om de klarer det uten Gayle. Nå må de stole på Jay Rodriguez offensivt. Det tror jeg ikke holder.

Villa gjorde noen endringer på laget før forrige kampen. Conor Hourihane kom inn i en defensiv midtbanerolle, og det ga Jack Grealish større spillerom offensivt. Den endringen ga Villa større trøkk offensivt, og jeg tror de vil fortsette på samme måte i tirsdagens kamp.

West Brom må score om de skal til Wembley. De vil antakeligvis gå offensivt til verks, og da vil de etterlate seg rom. Jeg tror Villa vil få stor plass til å kontre i denne kampen. Dette ligger an til å bli en åpen og morsom kamp.

Jeg forventer at det kan komme mål begge veier. West Brom har tross alt scoret i 96 prosent av hjemmekampene i ligaen denne sesongen.

Likevel: Gjestene fra Birmingham kan føle seg ganske sikker på avansement. Iallfall om man skal tro statistikken. 16 av de siste 18 lagene som har vunnet den første playoffkampen har nemlig gått videre til finalen.

Aston Villa har ingen nye skader før tirsdagens kamp, og de burde ha gode muligheter til å ta seg til payoff-finalen.

Albert Adomah håper å beholde plassen i angrepet, men Andre Green og Jonathan Kodjia er begge aktuelle for en startplass.

West Brom gikk litt under raderen i Championship denne sesongen, men de vant kun én av hjemmekampene mot topp syv-lagene. West Brom er imidlertid ubeseiret i de syv siste kampene mot Villa på the Hawthornes i alle turneringer. Villa har ikke vunnet på denne banen siden september 2008.

Jack Grealish har vært enorm for Villa denne våren, og jeg tror han leder Birmingham-laget til seier på The Hawthorns. WBA er svekket offensivt før denne kampen, og samtidig må de frem på banen. Det vil gi overgangsmuligheter for gjestene. Forsvarsspillet til WBA har ikke imponert denne sesongen. Jeg satser pengene på Villa-seier her. 2,40 i odds er ok. Spillestopp er klokken 2040.

Klikk her for å levere spillet