Karim Benzema har berget Real Madrid i flere av de siste kampene, uten at Real Madrid har imponert i det hele tatt.
Karim Benzema har berget Real Madrid i flere av de siste kampene, uten at Real Madrid har imponert i det hele tatt. Foto: Paul White (AP)

Real Madrid venter bare på neste sesong

Real Madrid er ute av Champions League og ute av kampen om ligagullet i Spania. Lille Leganes kan ta en ny storskalp i kveld.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige mandagsmeny:
Oddssingel PL: Arsenal er en katastrofe på bortebane
Oddssingel ishockey: Sensasjonell odds på Frisk Asker
Oddssingel La Liga: Real Madrid venter bare på neste sesong
V65 Jarlsberg: Supersterk banker i V65-spillet på Jarlsberg
V4 Skive: Lunsj med Jensen
V5 Bjerke: Vi starter påskeuka med V5-lunsj fra Bjerke

Mandagens langoddsprogram byr på mange spennende fotballkamper og flere høyinteressante ishockeykamper. I Premier League skal Arsenal ut i en tøff bortekamp mot Watford, mens det toppkamp i tysk 2. bundesliga mellom storlagenee FC Köln og Hamburger SV.  I Allsvenskan spilles det to kamper og det spilles to kamper i Superettan. I tillegg er det kamper i både Serie A og La Liga. Her hjemme kan Frisk Asker ta NM-gullet dersom de slår Storhamar hjemme i Askerhallen i kveld og i Sverige må Luleå vinner hjemme over Frölunda for å holde liv i håpet om finalespill. Natt til tirsdag spilles det fire kamper Stanley Cup i NHL.

NB! Onsdag er det ca 87 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Leganes - Real Madrid H 4,50 (spillestopp kl 20.55)

Lille Leganes har levert en flott sesong så langt og ligger på 13. plass med 40 poeng. Ned til Valladolid under streken på 18. plass skiller det ni poeng og Leganes har i tillegg kveldens kamp til gode. De har vært bunnsolide hjemme på Estadio Municipal de Betarque og kun tapt to hjemmekamper hittil (7-6-2). De har møtte fem av topp seks-lagene hittil. 26. september slo de Barcelona 2-1, og siden har det blitt 1-1 mot Atletico Madrid (3. november), 1-1 mot Getafe (7. desember), 1-1 mot Sevilla (23. desember) og 1-1 mot Valencia (24. februar).  Formen er slett ikke verst. Tredje sist ble det en knallsterk 2-0 seier mot Champions League-jagende Getafe, nest sist 1-0 seier hjemme mot Valladolid og sist helg 1-1 borte mot hjemmesterke Alaves.  Guido Carillo er tilbake etter karantene, mens innlånte Oscar Rodriquez ikke får spille mot klubben han er utlånt fra.

Real Madrid har hatt en mislykket sesong. Røk ut av åttedelsfinalen i Champions League tross at de vant 2-1 borte mot Ajax i den første kampen, så endte det med 1-4 hjemme i Madrid. Ligger på 3. plass i La Liga, men selv med seier i kveld vil laget ha 11 poeng opp til Barcelona på topp. Har forsåvidt los på Atletico Madrid på 2. plass, men man samler ikke på 2. plasser i Madrid.  Til tross for fire seire på de fem siste seriekampene, så imponerer ikke laget for tiden. Tre av disse er spilt på hjemmebane og både mot Huesca tredje sist (3-2) og mot bortesvake Eibar sist (2-1), har laget blitt berget av sene seiersmål av Karim Benzema.  Vinicius Junior er fortsatt ute med skade, men ellers ser det bra for bortelaget.

Så er det litt interessant statistikk. Real Madrid har vunnet begge de to foregående serieoppgjørene borte mot Leganes. Men i Copa del Rey er bildet et annet. I sesongen 2017/18 i kvartfinalen, så vant Real Madrid 1-0 borte i den første kvartfinalen. I returkampen på Santiago Bernabeu så vant likegodt Leganes 2-1 og sendte Real Madrid ut av turneringen. Lagene møttes også i kvartfinalen i Copa del Rey denne sesongen. Da vant Real Madrid hjemmemøtet som ble spilt først 3-0, mens Leganes vant returopgjøret hjemme med 1-0.

Leganes har slått Barcelona hjemme denne sesongen og de har ikke tapt for noen av andre topp seks-lagene de har møtt heller. Real Madrid er neppe supermotiverte lenger og Leganes må ha en flott mulighet til også å ta skalpen til ett av de andre storlagene i La Liga i kveld. 4,50 på hjemmeseier må testes under disse forutsetningene.

Mest lest

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør