Norsk vinner av 221 millioner kroner i Vikinglotto: - Jeg kan ikke fatte at dette skal være sant

Det var gigantpott onsdag kveld. Her er vinnerne.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Noen potter er likere enn andre, men potten onsdag kveld var likest. Tre totall etter hverandre med seks nuller kunne bli dine om du klokket inn alle tallene helt alene.

221 millioner norske blanke kroner var potten onsdag 13.mars. Mer penger enn de aller fleste av oss kan drømme om. 

Vinnertallene 13.mars ble  8, 9, 15, 22, 31 og 32 med 2 som vikingtallet. Premiene ble som under:

Norsk Tipping kunne opplyse om at vinneren av 221 351 890 kr er norsk, noe som betyr at en av tidenes største potter ble delt ut onsdag kveld.  Vinnerkupongen ble levert på Internett. 

Seint onsdag kveld ringte Norsk Tipping den heldige vinneren av 221 millioner i Vikinglotto. Den ferske multimillionæren er en kvinne fra Oslo.

'- Dette kan ikke være sant, sa kvinnen da hun sjekket Vikinglotto-kupongen.

221.351.980 kroner lyste i mot henne fra pc-skjermen samtidig som Norsk Tipping på telefon kunne bekrefte premiebeløpet.

- Det er så mye penger. Jeg kan ikke fatte at dette skal være sant. Dette er sånn man knapt drømmer om, sier den lykkelige vinneren.

Den sjokkerte vinneren sliter med å finne ord og å ta inn nyheten hun nettopp er blitt servert.

- Hva jeg skal gjøre med så mye penger? Akkurat nå vet jeg ikke, sier vinneren.

- Det spørs om jeg klarer å sove i natt, avslutter vinneren.

Her er de største vinnerne i Norsk Tippings historie:

Eurojackpot 441,3 millioner Mann 18.08.2017

Vikinglotto 341,3 millioner Kvinne15.11.2017

Vikinglotto 319,3 millioner Mann 11.04.2018

Vikinglotto 221,3 millioner Kvinne13.03.2019

Vikinglotto 216,1 millioner Mann 16.05.2013

Ikke bare var det en kvinne fra Oslo som vant Vikinglotto-potten på utrolige 221 millioner kroner onsdag kveld. En 27-åring fra Oslo vant dessuten andrepremien på 2.678.495 kroner.

- Jeg spiller i håp om å vinne, men jeg hadde aldri trodd at jeg skulle bli millionær, sier 27-åringen og ler da Norsk Tipping ringte.

Selv om gigapotten gikk i kveld, er det fortsatt muligheter til å vinne en klekkelig sum onsdag 20. mars. Da er det ca. 29 millioner kroner i førstepremiepotten.

På fredag er det er det for øvrig over en halv milliard kroner i Eurojackpot. Du kan spille her. Vinner du den premien alene blir du tidenes største norske vinner.

Har du flaks? Du kan skrape Flax-lodd på nett:


Jokermillionær

Det fjerde tallet sørget for at onsdagens Joker-kandidat gikk helt til topps. Mannen fra Kvinnherad var garantert 264.000 kroner, som var inngangssummen onsdag. Premien kunne øke til 1.319.000 kroner. Og det gjorde den.

Tallene som ble spilt på var som følger:

2-4-7-8-2

Som vanlig startet han på det bakerste tallet. Det ble treff på de tre første. Og på den fjerde kom det mannen håpet på, nemlig Joker'n.

Extratrønder tirsdag

Det var en mann fra Trondheim som ble trukket ut som Extra-kandidat tirsdag 12. mars, men vi fikk ikke snakket med vinneren før etter at trekningen var ferdig.

Programleder Johan Høstmælingen måtte dermed sende inn de seks tallene på egen hånd i Extra-trekningen på NRK2. Det var ikke noe problem.

Fra 400.000 til 1,8 millioner

Trønderen hadde sikret seg en inngangspremie på 400.000 kroner, og vi ble stående der en stund. De tre første tallene var nemlig ikke å finn på det uttrukne spillerbrettet-. Men så ble det treff, og premien økte til 1 million blanke kroner. Deretter ble det en ny bom, men det sjette og siste tallet fant sin plass på brettet og premien endte på 1,8 millioner kroner.

- Det var jo bra, det må jeg virkelig si, sa Trondheim-mannen da vi snakket med ham etter trekningen. Han hadde fulgt med på skjermen og gledet seg stort.

- Det er jo sånt en har drømt om i mange, mange år.

Mannen hadde ikke noen umiddelbar plan med millionpremien.

- Nei, jeg må nok la det synke inn først. Kanskje se pengene på kontoen og ta det med ro. De går jo ingen steder, så det er ingen grunn til å ha hastverk, sa den sindige pg glade trønderen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør