Annonsørinnhold fra

Hva er dette?

 
 

«Kjøpmannsfabrikken» i Horten

Siden 2015 har Bjørnar Heimdal produsert syv kjøpmenn for Rema 1000. Nå er hans åttende butikksjef, Ann Charise Granum under opplæring ved hans «kjøpmannsfabrikk» i Horten.

Annonsørinnhold fra

Om et par måneder åpner Ann Charise Granum en splitter ny Rema 1000- butikk i Svarstad, men før den tid må hun gjennom en opplæringsperiode ved Bjørnar sin «kjøpmannsfabrikk» i Horten. Hun blir den åttende kjøpmannen han har produsert på kun tre år.

- Det er regne kjøpmannsavlen her hos Bjørnar på Rema 1000 Lystlunden, sier Ann Charise og ler.

- Vanligvis følger jeg kjøpmennene mine fra de blir tatt inn fra «gata» forteller Bjørnar, men noen får jeg også tilsendt, som Ann Charise. Hun har blitt plassert her for å få opplæring og vil fotfølge meg i noen måneder før hun åpner sin egen butikk i Svarstad.

Hemmeligheten bak en god kjøpmann

Det er ingen hemmelighet at Bjørnar har produsert mange kjøpmenn og samtidig driver en av landets beste Rema 1000 butikker, med høyest årlige omsetning. Men hva er egentlig hemmeligheten bak en god kjøpmann?

- Først og fremst vilje. De må ha vilje til hardt arbeid, for det er det hverdagen går i. Selv om jeg har drevet egen butikk i over 14 år nå, så er det fortsatt hardt arbeid som skal til. Det gjør seg ikke selv. I tillegg til det ser jeg etter våkenhet og om de takler bestillingsansvar, samt det å lede mennesker. Det er egentlig det som skal til, alt annet kan læres. Har du vilje så kan alt læres, forteller Bjørnar.

BEST PÅ GULVET: Bjørnar liker seg best ute i butikken, blant varene og kundene. Det er på gulvet det skjer forteller han.

Bjørnar er en ydmyk mann og hvorfor Rema 1000 sender så mange kjøpmenn hans vei vet han ikke helt, men en ting er han sikker på; et godt team med ansatte og gode rutiner er nøkkelen til en effektiv bedrift. I kombinasjon med et høyt tempo og kundevennlighet.

-  I Rema 1000 lever vi etter at kunden er vår øverste sjef, og det er jo akkurat sånn det er. Vi har ikke noe jobb om vi ikke har fornøyde kunder. Det er kanskje det de blir sendt hit for å lære, sier Bjørnar og smiler.

Hardt arbeid blir belønnet

TEAM WORK: Bjørnar Heimdal mener et godt team og gode rutiner er hemmeligheten bak effektiv butikkdrift.

Ann Charise startet for første gang i Rema 1000 da hun var 18 år. Nå er hun derimot 26 år og snart kjøpmann for en helt ny Rema 1000 butikk.

- Jeg er veldig takknemlig for de menneskene som har sett meg og dyttet meg i denne retningen. Hardt arbeid blir belønnet i Rema 1000 og det er gode muligheter for dem som vil, forteller den kommende kjøpmannen.

Ann Charise har akkurat fullført et 10 ukers kurs, som har gått over ett år på Rema 1000 sin egen talentskole i Trondheim. Hvert år tar talentskolen imot 40 elever som får opplæring i alt fra lederskap til tekniske ferdigheter som må til for å drive en butikk.

- Det har vært et hardt, lærerikt og morsomt år. Jeg ble plassert der sammen med veldig gode mentorer og foredragsholdere, i tillegg til dem jeg gikk sammen med, foteller Ann Charise.

Nå er hun klar for siste del av opplæringen som nærmest innebærer å fotfølge Bjørnar i hans butikk på Lystlunden i Horten.

- Bjørnar er veldig strukturert og tydelig på hva han ønsker, og jeg gleder meg til å følge han i tiden fremover. Han skal også være mentoren min i tiden etter jeg har startet opp i egen butikk, så om jeg står fast eller lurer på noe kan jeg bare ringe han, avslutter hun. 

GLEDER SEG: Om et par måneder blir Ann Charise Granum kjøpmann i egen butikk. Hun gleder seg veldig og kjører forbi butikken sin hver dag for å se hvor langt de har kommet i byggeprosessen.
Del artikkelen på Facebook