Annonsørinnhold fra Vektergården

Hva er dette?

- Et nytt liv i Vektergården

Lisbeth Barron fikk tårer i øynene da folk heiet henne inn på Vektergården. - Dette er det lureste jeg har gjort. Jeg stortrives!

Annonsørinnhold fra

32 år med interiør - og gavebutikken Barron. Det siste året som en del av Vektergården. Det mellomstore senteret i Horten sentrum er en liten oase for nisjebutikker og varer med sjel. Her har Lisbeth Barron funnet sin plass. 

- Jeg fikk et nytt liv i Vektergården. Da jeg ble hivd ut av lokalene i Torget 1,  hadde jeg mest lyst til å gi opp. Men jeg har aldri hatt så mange kunder som nå. Det er masse å gjøre, sier Lisbeth så latteren runger og hun rister på hodet. 


Lisbeth Barrons butikk er fylt av spennende interiør, klær, tepper, gardiner og lys. Hun er opptatt av at tingene i butikken hennes skal ha sjel og skille seg ut.

Lisbeth Barrons butikk er fylt av spennende interiør, klær, tepper, gardiner og lys. Hun er opptatt av at tingene i butikken hennes skal ha sjel og skille seg ut.

En familietragedie førte til at ny kontraktsignering for det forrige lokalet gikk i glemmeboken. Da hun fikk hodet over vannet - var det for sent. Barron hadde ikke lenger noe sted å være. 

Det ble en folkeaksjon da Barron nærmet seg kroken på døra. Folk ville ha Lisbeth og hennes butikk i bybildet. Tusenvis av meldinger tikket inn på Facebook og på telefonen. De heiet på henne. «Ikke gi deg!». Tilbakemeldingene fikk tårene frem titt og ofte hos Lisbeth, som sto rådvill tilbake. Men det vekket også en fighter i henne. 

- Så ringte Ninni (Ingrid Mjelde Gran, senterleder) og tilbød meg plass på Vektergården. Jeg var kjempeskeptisk. Aldri likt kjøpesentre fordi jeg trodde det var dyrt og med lange åpningstider, men jeg tok feil. Det funker som fy, sier hun entusiastisk. 

Få siste nytt om Vektergården på Facebook

Ingrid Mjelde Gran, best kjent som Ninni, har vært senterleder for Vektergården i halvannet år. Hun brenner for det pulserende livet i kjøpesenteret.

Butikkglød - ikke butikkdød

Vektergården er et av tre kjøpesentre i sentrum av Horten. Her ligger 11 butikker, i tillegg til legekontor og treningssenter. Du finner nisjesteder som Barron, Tascano frisør, Mizzy og Cafe M side om side med kjeder som VIC, Synsam, Espresso House, Ringo, Norli, Gullfunn og en stor Spar-butikk. 

- Barron passer så godt inn hos Vektergården. Jeg er så glad for at Lisbeth kom til oss. I fjor fikk vi også inn Espresso House. Vi er veldig stolte av spiselinjen vår, som i tillegg består av Cafe M, forteller senterleder Ingrid Mjelde Gran. Alle kjenner henne derimot kun som Ninni. 

Det er ikke å legge skjul på at det er tøft i butikkbransjen. Koronatiden gir nye utfordringer, og netthandel har en klam hånd rundt detaljhandelen. Det betyr at butikkene i Vektergården må gjøre det de er best til - personlig service og trygg handel. 

Det er i butikken slaget står

- Det viktigste vi gjør er det menneskelige møtet. Det er i butikken slaget står, og jeg er så stolt av det butikkene i Vektergården får til. Nesten alle butikkene klarer å øke omsetningen i tøffe tider. Trendforskere viser til at netthandelen har stagnert. Hos oss snakker vi om butikkglød - ikke butikkdød, sier hun bestemt så det glitrer i øynene. 

SE BILDER: Bli med inn i Vektergården

Vektergården har mat og drikke for enhver smak. Her finner du Cafe M og Espresso House.

Cafe M byr på et variert utvalg av retter og deilig kaffe servert på barista-vis. For mange er dette et stamsted for fine stunder i hverdagen.

Espresso House flyttet inn i Vektergården i 2019. Dette har vært et populært tilskudd til kjøpesentret.

Spar i Vektergården byr på en bugnende ferskvaredisk og et stort vareutvalg i butikken.

Gullfunn har fått nye, flotte lokaler og du finner dem ved siden av Espresso House i Vektergården.

Lisbeth Barron har drevet interiør - og gavebutikken Barron i 32 år. Det siste året har hun vært en del av Vektergården, der hun stortrives og merker mye større pågang av kunder.

Ninni har 18 års erfaring i kjøpesenterbransjen - og kunne ikke tenkt seg noe annen jobb. De siste to årene har hun vært senterleder i Vektergården. Hun forteller at hun nok er kommersielt yrkesskadd. 

- Jeg elsker det pulserende livet og gleder meg til jobb hver dag. Hjertet mitt brenner for Vektergården og Horten, sier hun. 

Mizzi feirer seks år i Vektergården

Vektergården

Midt i Horten Sentrum finner du Vektergården senter. Et trivelig senter med spennende butikker og mangfold!  Stor og flott dagligvare – og byens beste uteterrasse langs gågata. 

Butikker: 

  • Cafe-M
  • Gullfunn
  • VIC Dame og Herre
  • Mizzi
  • Norli
  • Spar Vektergården
  • Synsam
  • Tascano frisør
  • Ringo

Vektergården byr på byens «beste» parkeringstilbud i vårt P-hus.

Følg oss på Facebook

Les mer om oss på våre nettsider

Og du skal ikke langt for å få de samme følelsene for egen jobb. Hos Mizzi er eieren godt i gang med å lempe dameklær i flotte farger og fasonger ut av esker.  Damebutikken - for alle aldre og størrelser - feirer seks år i år. 

- Jeg jobber beinhardt for butikken min - hver dag. Mentalt er jeg på jobb hele døgnet. Jeg elsker jobben min med store bokstaver og utropstegn, sier eier Marlen Stenkjær. 

Mizzi er en trendbutikk der kroppsfasong ikke skal stoppe deg fra å finne det perfekte antrekket til enhver anledning. Marlen forteller at det ikke fins en lignende nisjebutikk noe annet sted i Horten. 

- Vi har et stort spenn av kunder - alt fra jenter på 17 til Olga på 80. Her tar vi inn varer for enhver smak. Det har blitt mange faste kunder gjennom årene, men vi må vise oss frem for å få det til. Vi har egne arrangementer, er på sosiale medier og annonser mye for at folk skal oppdage Mizzi, understreker Marlen. Hun er klar på at det er den personlige servicen som gir suksess. 

- Det gjelder å følge opp kunden fra de kommer til de går. De skal få den oppmerksomheten de ønsker når de kommer til butikken min, forteller hun. 

Marlen Stenkjær har drevet klesbutikken Mizzi i seks år i Vektergården. Hun gleder seg til å gå på jobb hver dag.

Ringo og Norli  - to i én

Et annet grep som er gjort i Vektergården er en union mellom bøker og leker. I februar 2019 flyttet Ringo inn i lokalene til Norli. Nå er bøker og leker i skjønn forening. Norli/Ringo er nabo med Spar i underetasjen,  og kunder kan komme innom å finne gaver til både nevø og bestemor. 

- Sammenslåingen gjør at vi har flere ben å stå på. Leker og bøker passer veldig godt sammen,. Her er det gaver til hele familien, sier daglig leder for Norli/Ringo, Ida Merethe Heyn. 

Ida Merethe Heyn (t.v) er daglig leder for Norli/Ringo. Sammenslåingen av leker og bøker har vært en suksess. Her med senterleder Ninni.

Fusjonen har vært en suksess. Flere folk er innom butikken og omsetningen har økt. Ida Merethe er veldig fornøyd med å være en del av Vektergården. 

- Dette er et koselig senter  - lite og intimt med alt du trenger. Det er så god tone mellom alle som jobber her. Jeg kan trygt si jeg har verdens beste arbeidsplass, sier Ida Merethe i det en kunde nærmer seg disken. Hun gir et lite nikk og vier all sin oppmerksomhet til jobben. 

For på Vektergården er alltid kunden i fokus - for å få den beste handleopplevelsen i byen.  

Del artikkelen på Facebook