Ordfører Are Karlsen tok turen innom 7c på Sentrum skole tirsdag 10. november. Her mottok han en rekke forslag til hvordan Horten kommune kan redusere plastforurensning i havet.

Klassen har nemlig den siste tiden jobbet med prosjektet «plast i havet». I løpet av dette arbeidet har elevene samlet plast i Horten by. Etter innsamling har de sortert, veid og laget en rapport om funnene.

LES OGSÅ: Lite fornøyd med nye Nordskogen skole: – Helsefarlig, for liten og ikke tilpasset framtida

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bekymret

Elevene skriver i sin rapport at de er bekymret over hva de har funnet ut om plast i Horten.

– Vår undersøkelse ble gjennomført i løpet av en kort periode en enkelt dag. Vi fant 8800 gram plast, som i det store bildet er en liten mengde plast i vekt, men som utgjorde mye i volum.

De mener derfor at noe må gjøres nå.

– At dyr og fisker i havet tror plast er mat, er katastrofalt for den enkelte fisk og det enkelte dyr, og vil kunne være med på å redusere antall arter enda mer, hvis vi ikke gjør noe nå.

LES OGSÅ:Harde ord fra ledelsen i brannvesenet: «En slik skyllebøtte i avisa fra en kommunaldirektør er ufortjent og helt uakseptabel»

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Forslag til tiltak i Horten kommune

Elevene mener mange innbyggere allerede er aktive bidragsytere for å redusere bruken av plast, men at de likevel ser en økende utfordring med forurensningen.

– Dette må innbyggerne gjøre noe med, men kommunen må også legge bedre til rette for at innbyggerne skal få kastet plast på riktig sted når de blant annet er i byen, og aktivisere befolkningen til å tenke oftere på å redusere sin bruk av plast, skriver klassen.

De presenterer derfor følgende forslag, som kommunen kan iverksette for å få en mer plastfri by og kommune.

  • Flere søppeldunker i bybildet – det er for få nå
  • Flere søppeldunker i strandsonen og langs kyststien
  • Dugnadsdager hvor befolkningen blir oppfordret til å være med å plukkeplastsøppel, med premie til husholdningen som for eksempel samler mest
  • Kommunen kan være mer aktiv og hyppigere minne kommunens innbyggere på plastproblemet
  • Kommunen kan oppfordre kommunens innbyggere til å starte med å ha en plastfri dag i måneden