- Jeg kan ikke komme på noen bedre alternativer enn Horten. Det gjelder både beliggenheten og fagmiljøet vi allerede har her, sier ordfører Are Karlsen til Gjengangeren.

Miljøinformasjonsenteret er en del av regjeringens nye plan for Oslofjorden. Planen er på 58 sider og inneholder 63 konkrete tiltak, i tillegg til 19 punkter om nødvendig kunnskap som skal hentes inn.

LES OGSÅ: Her er reglene du må følge i påsken

Artikkelen fortsetter under bildet.


Økt kunnskap

Målet er at Oslofjorden skal bli ren, rik på liv og tilgjengelig for alle. Informasjonssenteret skal øke kunnskapen om verdien av fjorden, og mobilisere til innsats. Men det står ingen ting i planen om hvor det bør plasseres.

- Vi har akkurat fått planen, og nå starter arbeidet med å få lokalisert senteret hit til Horten. Jeg mener at det er veldig gode argumenter for å legge det hit, sier Karlsen.

Han trekker fram at både Kystverket, Redningsselskapet og Forsvarets forskningsinstitutt er etablert i kommunen.

- Dette er svært relevante fagmiljøer. I tillegg har vi jo et næringsliv som også er relevant for et slikt senter, for eksempel Kongsberg Maritime, legger han til.

LES OGSÅ: Kjørte i 74 kilometer i timen i 40-sone

Flere kandidater

At Horten ligger sentralt plassert ved den ene enden av det trafikkerte Bastø-sambandet er heller ingen ulempe.

- Jeg mener at Langgrunn vil være en veldig fin beliggenhet for miljøinformasjonssenteret. Da vil det være enkelt tilgjengelig for et stort publikum, mener ordføreren.

Også Verdens Ende og Asker har kastet seg inn i kampen om å huse miljøinformasjonssenteret.

- Det kan godt hende at enda flere kommer til, dette er jo helt i startfasen. Vi ønsker uansett å være tidlig på ballen, og vil begynne arbeidet for å få lokalisert senteret hit så snart påsken er over.