Vil at staten skal ta hele regningen

Are Karlsen påpeker at et enstemming formannskap har uttalt at miljøtunnelen bør prioriteres i Nasjonal Transportplan og finansieres av statlige myndigheter.

Are Karlsen påpeker at et enstemming formannskap har uttalt at miljøtunnelen bør prioriteres i Nasjonal Transportplan og finansieres av statlige myndigheter. Foto:

Av

Ordfører Are Karlsen mener det er tunge argumenter for at staten bør fullfinansiere miljøtunnelen forbi Strandparken.

DEL

MeningerGjengangeren har en artikkel som omhandler mulighetene for å få finansiert en forlengelse av miljøtunellen forbi Strandparken/Østbyen. Artikkelen har overskriften «Bompenger kan bli løsningen».

Det gjør det nødvendig å påpeke at et enstemming formannskap har uttalt at veien bør prioriteres i Nasjonal Transportplan og finansieres av statlige myndigheter. Jeg er heller ikke kjent med at noen lokale politikere har tatt til ordet for å bompengefinansiere veien.

Det er tunge argumenter for at staten bør fullfinansiere veien. Det er hovedveien mellom Østfold (E6) og Vestfold (E18), og Horten kommune har tidligere tatt et stor ansvar for veien gjennom å ta hele risikoen knyttet til finansiering av riksvei 19 forbi Skoppum.

Deler av riksvei 19 - forbi Strandparken/Østbyen - medfører store ulemper for mange av kommunes innbyggere, og det er rimelig at statlige myndigheter tar ansvaret for dette.

LES OGSÅ: Mangler finansiering til miljøtunnel: Bompenger kan bli løsningen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags