Gå til sidens hovedinnhold

Vi ungdommer har enormt mye å glede oss til i 2019

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Byen er stadig i utvikling, men det er ingen nyhet. At 2019 er ungdommens år, er det kanskje ikke like mange som har tenkt over.Uansett hvor gammel du er, burde den nyheten glede deg. For midt i mellom byens mange nabokrangler og byggekonflikter stiger det opp to bygg som ungdommen skal få nyte godt av i mange tiår fremover. De ligger begge i idrettsparken i Lystlunden. I Storgata 37, bare 600 meter unna, tørker nå malingen på Kulturhuset 37.

Det ene bygget som stiger opp er en helt ny skole som allerede gir miljøforkjemperne bakoversveis. Tusenvis av kvadratmeter med solcellepaneler og miljøvennlig fra A til Å. Horten videregående skole siste stoppested før voksenlivet. Siste sjanse til å overbevise ungdommen at Horten er verdens beste by å bo i, for å sørge for at de vender hjem etter å ha fullført studiene. Finnes det noen bedre måte å overbevise dem enn å gi dem landets fineste skole?

Jeg er så heldig at jeg har fått lov til å besøke byggeplassen der det flotte bygget reiser seg. Et flott byggverk med mange vinduer der sollyset får slippe inn. Jeg synes «Åpen» er et passende ord. Åpen for lys. Åpen for forandring. Åpen for likhet og ulikhet. Åpen for framtida.Selv skal jeg definitivt vende hjem når mine studier er fullførte. Hjem til Horten.

 

For byen vår er en oppvekstby. Det vet jeg fordi en ny idrettshall stiger opp fra bakken kun noen titalls meter fra den nye skolen. Der skal titusenvis av barn drive idrett de neste årene som kommer. Der inne skal framtidas idrettsstjerner få føle på gleden av å bli prioritert. Personlig skal jeg nok bare ha gym i regi av skolen der, men jeg er glad likevel. Jeg føler meg prioritert.

Ikke alle elsker for fotball, håndball eller tennis. Noen brenner for C-akkord og D-dur, eller for den tynne penselen som maler de beste øyenbryna. Eller for wasd-tastene på tastaturet. For det er plass til dem som liker det også. Kulturhuset 37 står nemlig ferdig i løpet av året, etter et snaut år med oppussing. Bandøvingsrom, maleklasser og spillrom for dem som brenner for gaming. Ungdommen står i fokus.

Når ungdommen står i fokus skapes gode oppvekstkår. Det er enklere å lære når du vet at politikerne har satt av nesten en milliard kroner med målet at du skal mestre. Det er føles bedre å dra på trening når du kan skifte i gode garderober med varmt vann i dusjene og lys i taket. Det er enklere å gå sin egen vei når du vet at kommunen prioriterer sånne som deg. Sånne som liker C-akkord og D-dur, eller wasd-tastene på tastaturet.

Så helt til slutt ønsker jeg å komme med en oppfordring til alle oss ungdommene som vokser opp i Horten. Hvis du skal velge videregående skole i år, så velg nye Horten videregående skole. Hvis du brenner for C-akkord og D-dur, skaff deg tid i øvingsrommet på Kulturhuset 37. Møt opp på skolen. Kom på Falk-kamp til høsten, så får vi testa atmosfæren i den nye hallen. Dra ut, vi må engasjere oss. Sørg for at det skapes valuta for de nesten én milliard kronene som er satt av til å gi oss en god fremtid. En god oppvekst.

Kommentarer til denne saken