Gå til sidens hovedinnhold

– Vi kan hjelpe med å nå målet i Vestfold og Telemark!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Arbeiderpartiets landsmøte 15. – 17. april diskuterte tiltak som kan bøte på at antallet unge uføre er doblet og at ungdomsledigheten er blitt skyhøy under korona-krisen. Aps svar er først og fremst å foreslå en NAV-reform og styrket fagopplæring. Men ikke glem å ta i bruk ressurser i næringslivet som vi allerede vet fungerer godt.

Vi er helt enige med Ap i at det må satses enda mer på å få unge i jobb. Dette er ikke minst viktig under pandemien. Da må alle gode krefter få lov å bidra. Bemanningsbransjen skaffer hvert år jobb til rundt 80.000 personer. Av disse er 1 av 4 under 25 år. 17 prosent kommer fra skolebenken og 40 prosent kommer fra arbeidsledighet. Bemanningsbransjen kobler effektivt mennesker som trenger jobb med jobber som trenger mennesker. Som ansatt i bemanningsbransjen er man normalt fast ansatt i en forutsigbar stillingsprosent.

De fleste jobber via en bemanningsbedrift en kort periode. Det gir en unik mulighet til å vise hva man duger til og ofte vil oppdraget lede til jobb i innleiebedriften. Mulighetene i bemanningsbransjen fortjener derfor å bli løftet frem og støttet politisk.

Kommentarer til denne saken