Gå til sidens hovedinnhold

– Vi er ikke tannløse eller tafatte

MDGs representant Figved omtalte politiske kollegaer i Hovedutvalg for klima, miljø og kommunalteknikk (HKMK) som tannløse og tafatte. 

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Bakgrunnen var manglende beslutning i en sak MDG ved møtestart ba om at skulle endres fra status referatsak til sak på agenda for møtet. Referatsaker behandles vanligvis ikke, og prioriteres således vanligvis heller ikke i forberedelsen til møtet. Etter ønske fra MDG ble det likevel enighet om å behandle saken og MDG presenterte forslag til vedtak de ønsket at skulle besluttes.

Som Høyres representant i utvalget ønsket jeg å diskutere forslaget til MDG internt i Høyre før beslutning i utvalget. Høyre har en god tradisjon om at når forslag kommer «over bordet» i møte, tas forslaget med tilbake til partigruppen for intern diskusjon. Alle forslag kan ha både positive og negative konsekvenser og det er derfor viktig for Høyre å gå gjennom dette før vi svarer. Jeg sa i møtet at det kunne tenkes Høyre ville støtte forslaget, men utvalget foreslo å anmode ordføreren om å ta saken opp i formannskapet.

MDG burde i forkant av utvalgsmøtet gitt beskjed om at referatsak ville bli fremmet i møte og sendt forslaget til utvalgsmedlemmene. Da kunne utvalget behandlet det så grundig som viktige saker innen klima og miljø fortjener. MDG kan ikke forvente at overraskelsesforslag i møter skal få støtte av andre partier. Dette er ikke tafatt og tannløst, men seriøs behandling av saker representantene i utvalget er opptatt av.

For øvrig er vi i Høyre helt enig med representant Figved i at de sakene som omhandler klima og miljø, bør klima- og miljø utvalget si noe om. Det gjør vi også, men det er ikke sikkert vi er enig.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.