(Tønsbergs Blad)

Du finner dem mange steder, og som oftest er de skjemmende og forurensende. Nå ønsker Miljødirektoratet å bli kvitt båtvrakene som ligger rundt om.

Det er derfor de ønsker å gjøre det gratis å vrake båtene.

Vi ønsker å danne oss et bilde av om dette er et stort problem i våre kommuner i Vestfold. Se nederst i artikkelen for mer info.

Ønsker seg gebyr

Miljødirektoratet ønsker ikke å ha vrakpant på eierløse båter. Det foreslår i stedet et gebyrbasert småbåtregister som vil gjøre det gratis å bli kvitt båter som skal dumpes.

– Gebyret fra registreringen skal samle opp penger som skal brukes til å gjøre avhendingen gratis. Slik kan vi fordele kostnaden over båtens levetid, sier Ellen Hambro, direktør i Miljødirektoratet til VG.

LES OGSÅ: Har fått pålegg om å fjerne havarert båt ved Sør i Ommane (+)

Miljødirektoratet mener at vrakpant på båter vil skape altfor store utgifter for båteierne og foreslår derfor gebyrbasert registrering. Den nye returordningen vil være obligatorisk og gjelde for båter større enn 5,5 meter.

– Først må det godkjennes av departementet. Så snart inntektene begynner å komme inn, vil vi kunne få i gang ordningen, sier Hambro.

Hva mener du?

Har du meninger om dette er en god løsning eller ikke, bruk gjerne kommentarfeltet under artikkelen.

LES OGSÅ: Hvem eier denne båten?

Mange båter i Vestfold

For noen år siden ble det gjennomført en båtlivsundersøkelse der det ble anslått til å være rundt 750.000 fritidsbåter i Norge.

Antall vestfoldhusholdninger med båt var den gang på 22 prosent. Mange hadde to eller flere båter og totalt var det 37.000 båter i fylket.

Her kan du lese Kongelig norsk båtforenings Båtlivsundersøkelse (ekstern lenke).

Tips oss!

Vi ønsker å danne oss et bilde av om dette er et stort problem i våre kommuner i Vestfold. Dersom du har sett båter som burde vært levert til vraking, send oss SMS med kodeord TBTIPS til 2005 (helst med bilde) hvor den eierløse båten ligger.

Har du meninger om dette er en god løsning eller ikke, bruk gjerne kommentarfeltet under artikkelen.