Gå til sidens hovedinnhold

Flere anmelder vold og politiet får stadig flere sedelighetssaker å etterforske

Artikkelen er over 4 år gammel

Politiet i Vestfold har totalt fått færre anmeldelser av kriminelle handlinger i 2016 enn på mange år. Men på flere områder har det vært en økning.

Fra 2015 til 2016 er det en økning i tallet på anmeldelser innen både økonomi, vinning, skadeverk, sedelighet og miljø. Men politimester Christine Fossen i Sør-Øst politidistrikt er likevel tilfreds med jobben som er gjort.

– Vi er fortsatt inne i en trend, slik også andre land i Europa erfarer, der færre personer begår kriminalitet, men samtidig ser vi at de organiserte kriminelle miljøene til tider er svært aktive. På tross av flere svært krevende saker, er jeg tilfreds med at vi klarer å opprettholde kriminalitetsbekjempelsen på et stabilt nivå, sier Fossen i en pressemelding.

Etterforsker saker som involverer barn

Politimesteren velger å understreke innsatsen som er gjort for å etterforske saker som omhandler barn.

– Ved utgangen av desember 2016 ble ni av ti tilrettelagte avhør av barn gjennomført innenfor de svært stramme tidsfristene som gjelder for disse sakene, sier Fossen.

Det ble anmeldt 4.761 vinningsforbrytelser i Vestfold i 2016. Året før var tallet 5.357. På området skadeverk har det vært en økning i antallet anmeldelser fra 595 til 737, mens det i kategorien anmeldte sedelighetssaker har vært en økning fra 192 i 2015 til 223 i 2016.

Les også: Ramponerte biler etter fest i Andebu

– Mange av disse sakene er voldtekter som har skjedd i forbindelse med fest og eller rus. Det gjør ikke forbrytelsen mindre alvorlig for den som blir rammet, men det er med å understreke hvor viktig det er å ta vare på seg selv og hverandre i situasjoner der man er ekstra sårbar, sier Fossen.

Fossen er bekymret for at det fortsatt er mange som ikke anmelder voldtekt eller andre former for seksuelle overgrep.

Les også: «Du eier jo ikke din egen kropp» – nå vil jentene på helsefag ha slutt på det

Nedgang i antall narkotikasaker

Narkotikastatistikken viser en nedgang i antallet anmeldelser fra 2015 til 2016. I pressemeldingen fra politiet hevdes det at nedgangen i tallet på grove narkotikaforbrytelser skyldes politiets innsats mot et stort litauisk narkotikanettverk i 2015, der 23 personer er dømt.

Totalt i 2016 fikk håndterte politiet i Vestfold 16.008 anmeldelser. Året før var tallet 16.470.

Les også: Narkosmugler gjemte ecstasy i hundematen

Kommentarer til denne saken