Skrivefeil gjorde at kvinne døde av medisindose

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Sykehuset i Vestfold får refs av Statens helsetilsyn etter at kvinnen i 2014 døde av overmedisinering.

DEL

(Tønsbergs Blad) Det var legemiddelet Methotrexate, som brukes i behandlingen av flere krefttyper, psoriasis og leddgikt, kvinnen fikk i mye for store doser.

Det melder NRK Vestfold.

Årsaken til feilmedisineringen var en skrivefeil og muntlig kommunikasjonssvikt mellom sykehuslegen og sykehjemmet i Re, der kvinnen bodde. Etter at hun var ferdigbehandlet på sykehuset og var tilbake på sykehjemmet, fikk hun en ukesdose av medisinen daglig over en lengre periode.

Etter at hun var tilbakeført til sykehjemmet ga sykehuslegen bare en muntlig beskjed til de pårørende om at behandlingen med Methotrexate skulle starte igjen. De pårørende ga beskjeden videre til sykehjemmet.

Ifølge Statens helsetilsyn hevder overlegen at det ble gitt korrekt dosering på telefon, men at det ble skrevet feil i notatet til sykehjemmet.

Brøt forsvarlighetskravet

Legemiddelforgiftningen ble gransket, og Statens helsetilsyn slo i desember i fjor fast at Sykehuset i Vestfold har brutt forsvarlighetskravet i spesialisthelsetjenesteloven.

Etter at kvinnen døde er sykehjemmet nedlagt, og beboerne overført til Re Helsehus. Der er det blant annet innført e-meldinger og nytt kvalitetssystem. Helsehuset har innført farmasøytisk tilsyn og gitt ansatte opplæring i medisinering.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.