(Tønsbergs Blad)

I disse dager ser man rosa elementer rundt om i landets byer. Rosa sløyfe-aksjonen er i gang. Målet med aksjonen er å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon og øke kunnskap om brystkreft, samt støtte brystkreftforskning.

LES OGSÅ: Butikkene i Farmandstredet gir bort kurver fulle av varer

40 menter over bakken

Fredag var Vestfold interkommunale brannvesen (VIB), stasjon Tønsberg, ute med liften sin. De hang opp banneret som viser den velkjente rosa sløyfen på den gamle brannstasjonen i Tønsberg.

– Det er en smal sak for oss å henge opp dette, med det er fint å få øve seg på byggene vi har rundt i byen. Vi tok det som en del av treningen. Etter vi hadde hengt opp banneret kjørte vi opp til 40 meter, for å ta bilde og for å øve våre ferdigheter med liften. Det ble litt fagprat på toppen også, forteller brannkonstabel May Tømmervold.

LES OGSÅ: Jon Inge vil ha gjerdet fullt av BH-er

(Saken fortsetter under bildet)

 

Bidro også i fjor

Også i fjor bidro brannvesenet til at Rosa sløyfe-aksjonen ble synlig i Tønsberg. Dette utføres vederlagsfritt på grunn av formålet. Brannvesenet kan også etter vurdering utføre oppdrag med høyderedskapen mot betaling.

–  VIBs ledelse vurderer fra gang til gang om vi kan ta på oss eventuelle oppdrag som ikke kommer i konflikt med beredskapen eller de daglige oppgavene vi skal utføre på vakt, forteller Tømmervold, og legger til at dersom de hadde fått et oppdrag på fredag, da de hang opp banneret, måtte de bare sluppet det og dratt.

LES OGSÅ: Ordfører Berg: – Jeg håper du blir et forbilde for jenter som vil ha en actionfylt jobb

– Helt fantastisk

Tømmervold forteller at hun synes det er fint at brannvesenet kan bidra til en så viktig sak.

– Det er helt fantastisk at brannvesenet kan bidra til å synliggjøre Rosa Sløyfe. Dette er for en god sak, og forhåpentligvis et bidrag til at kreftgåten en dag løses.

LES OGSÅ: May Tømmervold (36) er verdens beste brannkvinne