Snart fullt hus for Vervenfestivalen – har solgt dobbelt så mange billetter som i fjor

BIVRKNINGENE: Stein Hast, Wictor Faanes, Espen Harbek, Eystein Moen, Per Christensen og Helge Skatvedt er også klare for Vervenfestivalen.

BIVRKNINGENE: Stein Hast, Wictor Faanes, Espen Harbek, Eystein Moen, Per Christensen og Helge Skatvedt er også klare for Vervenfestivalen. Foto:

De selger festivalpass som aldri før – og fyller opp med band på plakaten.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Han er godt fornøyd med tingenes tilstand, festivalsjef Henrik Lysell. Så langt har de solgt over 2.000 festivalpass, de såkalte julepakkene.

– Det er dobbelt så mye som før fjorårets festival – og fire ganger mer enn i 2015 og 2014, smiler Lysell.

– Vi hadde et hårete mål om 2.000, det klarte vi. Julaften var tallet 2.026.

Plass til 3.000

– Vi har plass til 3.000 tilskuere hver dag. I fjor hadde vi 2.800 fredag og litt over 3.000 lørdag. Taket hver dag er altså 3.000 forklarer Lysell.

LES OGSÅ: Nå har Verven-sjefen god grunn til å smile

– Nå legger vi også ut dagsbilletter, og da regner vi med at de siste tusen vil gå unna nå som vi også har de meste av spillelisten klar. Da kan de som bare har anledning til å være med en av dagene styre seg inn på sin favorittkveld, sikre seg barnevakt og glede seg i et snaut halvår.

Fredag og lørdag

Fredag 16. juni spiller Minor Majority, Comet Kid, Raga Rockers, Sivert Høyem, Cezinando og Julie Bergan.

– Rekkefølgen er imidlertid ikke helt klar, men Raga Rockers og Sivert Høyem blir nok å se og høre på scenen mot slutten av kvelden, forklarer Lysell.

Lørdag 17. juni tar Stein Torleif Bjella, Valentourettes, Sondre Justad, Unge Ferrari og The Dogs turen til Horten og Møringa. Da har vi selvsagt ikke glemt Bivirkningene fra Horten.

– Her er det viktig å tilføye at vi fortsatt mangler et litt større navn som skal innlede festlighetene lørdag. Vi har flere «kandidater» på blokka, men har ikke fått noe endelig bekreftet ennå. Men det kommer, lover festivalsjefen.

Her er det uansett verdt å merke seg et bar solide rockenavn, The Dogs med ny plate og Hortens-gutten Roar Nilsen på bass – og Valentourettes som nærmest har Horten som hjemmebane og som alltid leverer varene, og vel så det.

Bivirkningene

Henrik Lysell er spesielt fornøyd med at Bivirkningene også skal spille på Vervenfestivalen. De rutinerte – og lokale – rockegutta hadde en bejublet konsert på Stallen i november, til sommeren inntar de byens festivalscener.

– Før fjorårets festival var det Frosk folk i Hortens snakket om, nå er det Bivirkningene, kommenterer Lysell.

Hvilken scene de skal spille på er uvisst, men mye tyder på at Hortens-bandet som hyller Jan Hagen og hans tekster, kan få spille på den store scenen lørdag kveld.

– Rett før Valentourettes kanskje ..., smiler Lysell som presiserer at lokale band og god lokal forankring er viktig for Vervenfestivalen.

LES OGSÅ: – Vi sprettet champagnen i helgen da bookinggruppa fikk bekreftet at drømmen ble til virkelighet

Vil du spille?

I tillegg til de artistene som er nevnt over, vill lista suppleres med fire nasjonale navn, det ene av en visst kaliber som nevnt tidligere.Disse vil vi offentliggjøre etter hvert som vi får bekreftelsene, forklarer Lysell. Og så åpnes det for fire lokale navn, band eller alene, som skal få prøve seg.

– Vi utvider jo scenen på stranda, der det var standup i fjor, sier Lysell.

– Vil du/dere være med, send oss en demo til meg eller Glassmagasinet, eller ta kontakt. Så blir det klanskje en prøvekonsert, enten på Saxon King eller Glassmagasinet.

– Det kan, sier Lysell, – også åpne for en mulighet på sommerens Vervenfestival.

Artikkeltags