Vervenfestivalen: Barna må ut klokka 20

FAMILIEVENNLIG: Vervenfestivalen sier selv at de er «Norges hyggeligste festival», og her er det plass til liten og stor. Men etter klokka 20 må de yngste dra hjem.

FAMILIEVENNLIG: Vervenfestivalen sier selv at de er «Norges hyggeligste festival», og her er det plass til liten og stor. Men etter klokka 20 må de yngste dra hjem. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I tolvte time kommer meldingen fra arrangørene: Barn som er med foreldrene sine gratis, må forlate festivalområdet klokka 20. Det har vakt noen reaksjoner.

DEL

– Vi tar selvkritikk på at vi ikke tenkte på dette før, sier festivalgeneral Henrik Lysell.

– Ja, hvorfor gjorde dere ikke det? Det har jo ikke vært slik tidligere år?

– Vi har nok kanskje glemt litt hvor svært dette har blitt. Men da vi fikk en henvendelse fra et par politiske partier, tok vi kontakt med Natteravnene og hørte hvordan de mente det burde være, og hvordan det gjøres ved andre festivaler. De mente at det å la barn være der helt til midnatt var altfor seint. Så vi tok en intern diskusjon i styret, og bestemte oss for dette.

LES OGSÅ: Rigger i uværet: – Vi er forberedt på «litt juling»

Kan få refundert billetter

Lysell har registrert at noen reagerer negativt på endringen i festivalreglene.

– Hvis noen har kjøpt festivalpass for å være på konsert med barna sine etter klokka 20, refunderer vi selvsagt billettene, sier han.

– Men det er også noen mindreårige – de som er over 12 år – som har egne pass. Hva med dem?

– I de tilfellene må vi bare stole på at foreldrene er fornuftige og sender dem hjem til riktig tid. Det finnes også mange ungdommer i 16- og 17-årsalderen som er veldig musikkinteresserte. De tåler kanskje bedre å se at voksne drikker. Vi skal uansett ikke ha overstadig berusede mennesker på området. Vi har jo skjenkeloven vi må overholde.

Flest positive reaksjoner

Noen har gitt uttrykk for skuffelse. Blant annet nevner et par festivalgjester på Facebook at det var særlig konserten med Amanda Delara barna gledet seg til. Den er planlagt å begynne nøyaktig klokka 20, lørdag kveld.

LES OGSÅ: Vervenfestivalen er utsolgt – med det er fortsatt en siste måte å bli med

– Kan den flyttes til tidligere på kvelden?

– Dessverre. Vi har ikke sjans til å gjøre om på programmet nå, sier Lysell.

– Vi visste jo at noen kom til å reagere negativt på denne endringen, men de aller fleste er positive. Vi mener det er et riktig grep. Selv om de aller fleste foreldre har vært fornuftige i sin omgang med alkohol tidligere år, har vi sett noen få unntak. Vi vil ikke risikere at en fire- femåring vandrer alene rundt på området seint på kvelden. Hensynet til barna veier tyngst.

BARNEVENNLIG: Vervenfestivalen har alltid satset på å ha artister som har apell for barna, som Bare Egil i fjor. Men barna må hjem når klokka er 20.

BARNEVENNLIG: Vervenfestivalen har alltid satset på å ha artister som har apell for barna, som Bare Egil i fjor. Men barna må hjem når klokka er 20. Foto:

Artikkeltags