I kveld jobber Skoppum videre med Verdiplakaten

SKOPPUMMØTE: 11. juni ble det første verdimøtet holdt på Borreborg. Ole Grinde var fornøyd med oppmøtet. Mandag kveld går de et skritt videre.

SKOPPUMMØTE: 11. juni ble det første verdimøtet holdt på Borreborg. Ole Grinde var fornøyd med oppmøtet. Mandag kveld går de et skritt videre. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Skoppum – ulike mennesker, like muligheter. Slagordet viser hvilke retning bygda skal gå.

DEL

På Skoppum går alle gode krefter sammen for å gjøre bygda til et bedre sted å bo. En forutsetning for at visjonen skal bli mer enn en visjon, er at alle trekker i samme retning. 

11. juni ble det arrangert verdiverksted på Borreborg. Ca. 70 voksne møtte fram. Folk kom med sine meninger og innspill. Det ga arrangørene ved Yngvar Kjørum fra Skoppum IL og Ole Kristian Rinde tro på bygda.

Alle skal være med

De har nå laget en oppsummering av møtet, samt utarbeidet forslag på struktur i det videre arbeidet. Mandag kveld har de invitert representanter fra alle som hver dag gjør en fantastisk jobb for barn og unge til en samling på Lysheim skole.

Grunnmuren i prosjektet er Verdiplakaten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FELLESSKAP: Alle som har med barn å gjøre går sammen om å gjøre Skoppum til et godt sted å vokse opp.

FELLESSKAP: Alle som har med barn å gjøre går sammen om å gjøre Skoppum til et godt sted å vokse opp. Foto:

– Verdiplakaten skal være en rettesnor for alle som jobber med barn og unge på Skoppum. I kveld begynner vi. Yngvar og jeg har laget en modell for hva vi ønsker å bruke Verdiplakaten til. Så får vi diskutere det sammen.

LES OGSÅ: Skoppum skal lage en egen verdiplakat for bygda

Skoppumkalender og kompetanseheving

Verdiplakaten inneholder flere punkter, hvor ett er å gi alle som engasjerer seg for barn et minimum av kompetanse til å møte barn med andre behov – så barna blir inkludert i samfunnet.

– Så har vi et ønske om å lage en skoppumskalender. Alle barn må få være med på det de vil. Da må aktivitetene, som korps og fotball samarbeide, så ikke alt foregår samtidig. Når det kommer flyttende nye folk til bygda, kan vi kartlegge hva de eventuelt kan bidra med. Det vil være inkluderende for dem også. Økonomi er viktig. Vi ønsker å opprette et aktivitetsfond, hvor barn som trenger det kan få dekket utgiftene sine. Å nå de familiene som sliter litt, blir gjort i samarbeid med Familiehuset i kommunen.

LES OGSÅ: Jernbanebyggingen: Slik blir anleggsområdet i årene framover

Felles avslutning for hele Skoppum

Det siste er å arrangere en felles sommeravslutning for alle på Skoppum, etter mønster fra nissetoget før jul.

– I juni står sommeravslutningene i kø. Så lurer vi om det er en ide å arrangere en fellesavslutning for alle, for skoler, barnehager, og foreninger, sier Ole Kristian Grinde.

Alt dette og mer til skal diskuteres på Lysheim mandag kveld.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.