Her blir Kenneth og Cathrine lurt trill rundt

Artikkelen er over 2 år gammel

Kenneth Reiss og Cathrine Eriksen ante lite om hva som egentlig skulle skje da de kom til intervjuavtale på Gjengangeren tirsdag.

DEL

– Dette var en ny variant, dere. Nå ble vi skikkelig lurt, sier Cathrine Eriksen i det hun mottar en sjekk fra Olaf Tufte på vegne av Gjensidigestiftelsen til foreningen Horten for alle.

Gjengangerens fiktive intervjuet med Reiss og Eriksen var ikke mange minutter gammel, da mørk stemme dro i gang med julesang rett utenfor rommet. Få sekunder etter dukket Olaf Tufte opp i døra, og i hånda holdt han to sammenrullede sjekker – en til Horten for alle på 190.000 kroner og en til Aktiv for epilepsi på 400.000 kroner.

– Og jeg som endelig skulle få lov til å snakke litt om folk, men dette var overraskende, sier en overrasket Eriksen.

Vil hjelpe veldig mye

Både hun og Reiss har blitt lurt av Olaf Tufte i forbindelse med utdelinger fra Gjensidigestiftelsen før. Støtten de mottar er nærmest ikke mulig å måle i verdi.

– Dette er mye penger. Dette kan vi få gjort veldig, veldig mye med. Vi er en bra gruppe mennesker som bidrar, sier Cathrine Eriksen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GLEDE OG VANTRO: Ansiktene til Kenneth Reiss (Aktiv for Epilepsi) og Cathrine Eriksen (Horten for alle) sier alt om hva gaven fra Gjensidigestiftelsen betyr.

GLEDE OG VANTRO: Ansiktene til Kenneth Reiss (Aktiv for Epilepsi) og Cathrine Eriksen (Horten for alle) sier alt om hva gaven fra Gjensidigestiftelsen betyr. Foto:

LES MER OM HORTEN FOR ALLE HER: Ny forening skal samle Horten

Den vanligvis så snakkesalige Kenneth Reiss ble helt stum da Tufte dukket opp, og trengte et minutt til å få summet seg.

– Jeg må ha gjort noe riktig, som får slik støtte, som får møte helseminister Bent Høie og får ham med på trappeløp, sier en tydelig rørt Reiss, før han fortsetter:

– Jeg er så glad for at jeg klarer å få med meg bredden i det jeg driver med. Får andre ut i aktivitet. Da er det hyggelig at det legges merke til.

– Og det nettopp det Gjensidigestiftelsen har gjort. Og stiftelsen vil at du skal engasjere enda flere, og derfor får du støtte. Innsatsen til både Kenneth og Cathrine har blitt sett av stiftelsen, og derfor er søknadene deres innvilget, sier Olaf Tufte.

LES OGSÅ: Kenneth er julenisse for ungene på epilepsisykehuset

(Artikkelen fortsetter under bildet)

JULENISSE: Olaf Tufte manglet nisselue, men dro til med to skikkelige gaver og sang på vegne avGjensidigestiftelsen tirsdag.

JULENISSE: Olaf Tufte manglet nisselue, men dro til med to skikkelige gaver og sang på vegne avGjensidigestiftelsen tirsdag. Foto:

Legges merke til

For det er nettopp gjennom søknader man får penger fra Gjensidigestiftelsen. Og det er ikke bare-bare å nå gjennom der.

– Stiftelsen deler ut mye penger, flere hundre millioner. Men, i år kom det 2.000 søknader, og de søkte for til sammen et milliardbeløp, forteller Tufte, som er tillitsvalgt for Vestfold i stiftelsen – og stortrives i rollen som en sjenerøs julenisse hver desember.

– Det er alltid hyggelig å gi, spesielt når det er viktige saker nå. Aktiv for epilepsi og Horten for alle er to veldig saker, som tar for seg to temaer som Gjensidigestiftelsen er opptatt av, sier Tufte.

– Denne typen støtte hjelper oss så mye. Det at vi hjelper hverandre er så viktig framover, sier Cathrine Eriksen.

Artikkeltags