Nei til ny kunstisbane på torvet – det er viktigere ting å bruke penger på!

SIER NEI: Driftsutgiftene øker hvis det blir kunstisbane. Derfor sier de borgerlige partiene nei.

SIER NEI: Driftsutgiftene øker hvis det blir kunstisbane. Derfor sier de borgerlige partiene nei. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerAnsvarsløst! Dyreste alternativ for oppussing av Kulturkvartalett. Renovering av Nordskogen skole, ikke nytt skolebygg. Gummigranulat på kunstgressbanene uteblir. Temperatur på over 30 grader på et sykehjem fordi kjøleanlegget ikke får ettersyn. Og nå – kunstisbane på Torvet til 10 millioner kroner, og 700.000 kroner i årlige driftskostnader. Arbeiderpartiet og partiets kamerater evner åpenbart ikke å prioritere.

Utfordringen til dagens styrende posisjonspartier er at de er så glad i å si ja til alle gode tiltak. Koste hva det koste vil. Det er klart at det kunne jo vi også gjort, men vi vet at det har vi ikke råd til. Vi har ikke råd til alle disse små investeringene som det til stadighet blir flertall for i kommunestyret, rett og slett fordi gjeldsgraden er for høy og utgiftene for store. Det eneste partiet av Ap-kameratene som tilsynelatende er opptatt av dette, er Senterpartiet. Honnør til dem. 

LES OGSÅ: Sp-høvdingen er bekymret for framtida: – Jeg liker ikke det jeg ser

KrF, H og FrP er derfor tydelige i hva vi ønsker å prioritere. Skole og barnehage er viktig for å sikre fremtiden. Eldreomsorg er viktig for å ivareta våre eldre, som tross alt har bygget opp det samfunnet vi har i dag. Barnevern er viktig å styrke for å ta vare på de mest sårbare av oss.

Selvfølgelig handler dette om prioriteringer, og vi forstår Arbeiderpartiets alle gode intensjoner, men partiet må begynne å innse at vi ikke har råd til alt. Det er derfor vi sier nei til ny kunstisbane på torvet. Ikke fordi vi ikke liker skøyter, men fordi det er viktigere ting å bruke penger på, for eksempel skole og barnehage. Når driftsbudsjettet nå øker med hele 700.000 kroner i året fordi kunstisbanen skal driftes, betyr det nok en enda strammere økonomi.

FrP, H og KrF tenker annerledes, og er litt mer nytenkende. Samtidig finnes det tiltak vi tør å si nei til, på tross av at dette kanskje er upopulært. Det anbefaler vi Ap å tørre å gjøre også.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags