Norgesgruppen kjøper Eurocash

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Norgesgruppen går inn på eiersiden i Eurocash, som har åtte butikker på grensen mellom Norge og Sverige, melder Nettavisen.

DEL

(Vestviken 24) Oppkjøpet skjer i samarbeid med den svenske dagligvarekjeden Axfood, som får 51 prosent av aksjene i Eurocash. Norgesgruppen vil eie 49 prosent.

- Vi har et godt samarbeid med Axfood og vil med denne overtakelsen forsterke vår relasjon, sier konsernsjef Runar Hollevik i NorgesGruppen i en pressemelding.

- Samarbeidet med NorgesGruppen gir oss verdifull erfaring, og vi ser frem til å eie Eurocash i fellesskap, sier konsernsjef Anders Strålman i Axfood.

Nysatsing

Deleierskapet i svenske Eurocash er en nysatsing for NorgesGruppen i markeder utenfor Norge, ifølge meldingen. 

«Eierandelen vil gi NorgesGruppen mer kunnskap om blant annet forbrukertrender, handlemønstre og vareutvalg», skriver selskapet i pressemeldingen.

Selgere av Eurocash Food AB er Conceptor Handel AS.

Axfood er i dag hovedleverandør til Eurocash gjennom selskapet Dagab og samarbeider allerede med Norgesgruppen om innkjøp av egne merkevarer.

Eurocash har elleve butikker og en omsetning på om lag 1,5 milliarder svenske kroner. Butikkene vil fortsatt ha navnet Eurocash. Supergott og Strömstad Mat inngår også i selskapet.

Konsernet har cirka 280 ansatte, men eierskiftet får ingen personalmessige konsekvenser. 

Artikkeltags