Det blir solrikt og vinterkaldt

STORE LOKALE FORSKJELLER: Det blir ikke så kaldt til uka som januardagen i 2016 siden, da dette bildet ble tatt i Slagendalen. 20 kuldegrader trakk nedover dalen, mot Kilen, og ga tynnkledde skigåere nærmest kuldesjokk. Noen hundre meter unna, på Eik, var det bare 10 minusgrader. De lokale forskjellene i fylket er derfor svært store med værtypen som nærmer seg til helgen.

STORE LOKALE FORSKJELLER: Det blir ikke så kaldt til uka som januardagen i 2016 siden, da dette bildet ble tatt i Slagendalen. 20 kuldegrader trakk nedover dalen, mot Kilen, og ga tynnkledde skigåere nærmest kuldesjokk. Noen hundre meter unna, på Eik, var det bare 10 minusgrader. De lokale forskjellene i fylket er derfor svært store med værtypen som nærmer seg til helgen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Meteorologen har ikke spesielt gode nyheter – for vinterelskerne som bor langs kysten. Innover i fylket blir det drømmeforhold.

DEL

(Tønsbergs Blad) I Tønsberg og området rundt må vi bare forberede oss på at den lille snøen som ligger igjen mer eller mindre regner bort, fram til fredag når sola titter fram.

Det som så skjer bidrar til at snøen innover i fylket – man trenger ikke dra langt; når det regner i Tønsberg snør det i Re – får det silkemyke skjæret som skaper magiske skiturer.

LES OGSÅ: Nå kan du finne fram skøytene

Regn og sludd

– I Tønsberg og omegn ser det ut til at værtypen med regn og sludd fortsetter fram til fredag, til litt ut på dagen. Så blir det kaldere.

Det sier vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan ved Meteorologisk institutt, som kikker på prognosene for Tønsberg og omegn.

– Men det blir ikke sprengkaldt, tilføyer meteorologen.

– Hvor kaldt da?

– Det ser ut til å bli åtte-ti kuldegrader på det kaldeste. I alle fall indikerer prognosene det nå. Men det kan bli litt lunere på dagtid, når sola varmer lufta. Da kan temperaturen stige til rundt to minus.

LES OGSÅ: Fredrik (15) trener opptil 20 timer i uken: – Målet er Tokyo 2020

Meteorolog Granan ser også over prognosene for Hof, for å gi et inntrykk av hvordan vinteren vil arte seg innover i fylket.

– Det ser faktisk ikke ut til å bli stort kaldere enn ti minus der heller, sier han.

Artikkeltags