(Sandefjords Blad)

Dét kommer vestfoldingene til å få merke – særlig utover i uka, da det er meldt sol og temperaturer opp rundt ti grader flere steder i fylket.

Men før vi kommer så langt, må vestfoldingene tåle noe nedbør.

– Mandag ettermiddag og kveld vil det komme regn. I tillegg blir det frisk bris langs kysten. Tirsdag kan det også bli perioder med regn og frisk bris, før det onsdag vil bli litt sol og kanskje noen spredte byger, forteller Kristen Gislefoss i Meteorologisk institutt.

Slår til for fullt på torsdag

Ifølge statsmeteorologen vil torsdagen bli riktig så solfylt over store deler av fylket. Fredag og lørdag er det meldt noen skyer, mens det søndag ligger an til sol, knallblå himmel og lett bris.

– Både natt til torsdag og fredag kan det bli temperaturer rundt null grader, mens det på dagtid trolig vil bli åtte til ti grader til helga. En kan godt si at dere vil få en følelse av vår i lufta i Vestfold, sier Gislefoss.

Fortsetter i neste uke

Langtidsvarselet tyder på at det solfylte været med temperaturer opp mot ti grader, vil fortsette også mandag og tirsdag i neste uke.

I år starter våren altså offisielt 20. mars. Da er det jevndøgn, som betyr at natt og dag er like lange over hele verden. Da står sola rett over ekvator.

Vårjevndøgn faller vanligvis på 20. eller 21. mars, mens høstjevndøgn er 22. eller 23. september.