Snart blir de lokale værmeldingene enda bedre

ONLINE: Værstasjonen på Nykirke leverer kontinuerlig værdata og målinger til Meteorologiske Institutt på Blindern og værappen yr.no

ONLINE: Værstasjonen på Nykirke leverer kontinuerlig værdata og målinger til Meteorologiske Institutt på Blindern og værappen yr.no Foto:

Horten kommunes to værstasjoner, på Røreåsen og Nykirke melder kontinuerlig inn vær og vind til Meteorologisk institutt på Blindern og deres yr.no app.

DEL

Åsgårdstrand og Skoppum skal også få egne værstasjoner.

Når kommunens to værstasjoner er enig om at torsdag 7. januar foreløpig har vært årets kaldeste, har de temperaturmålinger som viser at det var dobbelt så kaldt på Nykirke som på Røreåsen i Horten. Nykirke sendte kuldegradene ned i minus 16,9 denne dagen, mens målestasjonen på Røreåsen stoppet på minus 8,2.

LES OGSÅ:Endelig! Nå kommer det mer snø

Også på nedbør, og på denne tiden av året i form av snø, er det forskjell. Når Røreåsen, som på den foreløpige nedbørsrikeste dagen, melder 10,6 mm ny snø på 1. januar, kan Nykirke og snømåkende kattnæglinger glede seg over at de bare hadde 9,8 mm ny snø å rydde bort.

Lokale variasjoner

Slike variasjoner, som spesielt slår ut mellom kysten og innlandet, har gjort at kommunen har bestemt seg for å også montere automatiske værstasjoner i Åsgårdstrand og på Skoppum.

De skal monteres for å gi Horten bedre kontroll på vær, vind og nedbør i et enda større område av kommunen.

– Vi skal snart få støpt sokler og lagt ledninger for strøm og internett på Skoppum og i Åsgårdstrand. Da blir det enda sikrere lokalværmålinger både på yr.no og for oss i kommunen, sier Jon-Erik Hansen i kommunens driftsavdeling.

LES OGSÅ:– Folk har ikke røntgensyn

Artikkeltags