(Tønsbergs Blad)

Det melder VG. Vannscooteren ble kjørt av en 24-åring som nå sitter varetektsfengslet, siktet for uaktsomt dobbeltdrap og for å ha unnlatt å hjelpe personer i nød.

De omkomne var to amerikanske studenter. I båten satt det også fem andre kvinner, som ble skadet.

Trer i kraft fra nyttår

Etter den tragiske ulykken kastet danske myndigheter seg rundt for å endre regelverket, og fra nyttår kreves det sertifikat for å kjøre vannscooter i Danmark. I tillegg kreves registrering og forsikring, samt økte bøter.

– Vi er ikke negative til at det innføres et lignende sertifikat i Norge, men det er ganske mange fartøy som kjører like fort på sjøen, eller enda fortere, og da vil det oppleves som diskriminerende om ikke tilsvarende førerkort blir innført for disse, sier leder i Vannscooter Norge Christian Hammernes til VG.

I vår ble vannscooterforskriften i Norge opphevet av regjeringspartiene. Det betyr at vannscootere kan brukes på lik linje med båter i de aller fleste områder, noe norsk politi var imot av frykt for blant annet høyere ulykkestall og økt bruk av vannscooter. Kommunene har nå mulighet til å regulere bruk av vannscootere i henhold til lokale interesser.

LES OGSÅ: – Dette er tidenes dårligste julegave

– Dersom det skulle etableres sertifisering og sertifikat for vannscootere og andre hurtiggående båter, deltar vi meget gjerne i den diskusjonen, sier inspektør Ole Petter Parnemann i Politidirektoratet til VG.

I Færder nasjonalpark er det ikke lov å kjøre vannscooter.