Skulle ha åpnet veien i dag - Så gikk plutselig vannet

SPERRET: Wistings vei var klar for åpning av trafikk i begge retninger. Så rullet gravemaskinen på ny inn og sperret veien.

SPERRET: Wistings vei var klar for åpning av trafikk i begge retninger. Så rullet gravemaskinen på ny inn og sperret veien. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I lang tid har gravemaskiner eid grunnen i Wistings vei. Onsdag, endelig, skulle veien bli åpnet. Så sprang et vannrør.

DEL

Ingeniør Tore Kristiansen i Horten kommune forteller at uhellet med vannrøret skjedde under en trykkprøve og at det oppsto en lekkasje.

Tar kort tid

– Vi jobber med saken, og jeg regner med at vi har utbedret skaden i løpet av dagen eller seinest tidlig torsdag, sa Tore Kristiansen onsdag morgen.

– Kommunen har utbedret veldig slitne rør fra 1950-tallet fra fotballbanen ved Holtan ungdomsskole. via Wistings vei og opp mot Bassenget. Dette er et av de store tiltakene våre i 2017 og 2018 og som nå nærmer seg avslutning. Det betyr trafikk begge veier igjen i Wistings vei, sier Tore Kristiansen.

LES OGSÅ: – Her slipper jeg i hvert fall klagende bilister 

Forsyner Horten

Bussen annonserte vanlig rute fra onsdag 2. mai, men den er utsatt til torsdag. Wistings vei er foreløpig en grusvei. Asfalten kommer når underlaget har satt seg om ikke så veldig lenge.

Den nye vannledningen i Wistings vei fra Bassenget på toppen av åsen forsyner et betydelig område i Horten med friskt vann.

LES OGSÅ: Kommunen stanset vannprosjekt og nektet å betale regning – da startet bråket 

Hovedvannledningen til Horten fra Farris i Larvik kommer inn i Horten kommune i Åsgårdstrand. Så fortsetter den i ganske rett linje mot Borre kirke, videre mot Trimveien, Holtandalen og opp til Bassenget. Fra Bassenget renner vannet i flere hovedledninger rundt om til innbyggerne i Horten. Den ene gjennom nye rør i Wistings vei.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken