Vannledningen er nå reparert

VANNSPRUT: Spruten sto flere meter til værs etter brudd på en vannledning.

VANNSPRUT: Spruten sto flere meter til værs etter brudd på en vannledning. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det så ut som en ren geysir i Holtandalen, etter brudd i vannledning. Rundt klokka 18.00 skal bruddet være reparert. Abonnenter får en SMS når vannet er tilbake.

DEL

SISTE NYTT: Den ødelagte vannledningen er i ferd å bli reparert, melder kommunalsjef Geir Kjelsen. Det vil bli sendt ut en SMS-varsel til alle berørte husstander når vannet er tilbake.

Beboere trenger ikke koke vannet når det kommer tilbake i rørene, men de må være forberedt på at det kan være luft i rørene. Vannet kan også være misfarget. Det er ikke farlig, men det anbefales å la vannet renne en stund.

To ingeniører jobbet utover ettermiddagen for å skaffe deler og reparere ledningen.

En kum på stedet må også resettes, så bruddstedet vil være gjerdet inntil det er gjort. Da uhellet oppsto, ble teknisk satt i kriseberedskap. Kommunen hadde gjort klart to konteinere med vann, som skulle levere nødvann til husstandene, men det viste seg ikke å bli nødvendig, sier kommunalsjef for teknisk avdeling, Geir Kjellsen.

Fredag ettermiddag gikk det galt. Vannet fosset ut i Holtandalen, ved innkjørselen til Røyskattstien, ikke langt unna Kiwi.

Se video i slutten av saken

Vår reporter på stedet meldte om store vannmengder i veibanen. Trafikken gikk likevel som normalt, om enn noe saktere gjennom vanndammen som raskt dannet seg i Holtanveien.

Alle berørte får melding

Uhellet skjedde ca. klokka 13.15 fredag ettermiddag.

– Vi prøver å få oversikt over situasjonen. Nå må vi først prøve å få stengt vannet, og så får vi se hva vi kan gjøre videre, sier Per Anders Nilsen i teknisk etat i Horten kommune.

Ifølge vår reporter på stedet jobbet kommunen på spreng med å stenge vanntilførselen via en kum lenger oppe.

– Vi sender nå ut melding til berørte abonnenter om at de kan oppleve brunt vann i springen som følge av det som har skjedd, sier kommunalsjef teknisk, Geir Kjellsen.

– Vil det si at vannet i springen kan være infisert av kloakk?

– Nei, ikke nødvendigvis. Men på grunn av endret retning i vanntilførselen kan det være at det løsner en del rust fra innsiden av rør, som kommer med i vannet.

LES OGSÅ: Nye politivedtekter i Horten: Forbud mot fyrverkeri unntatt på nyttårsaften

Fortsatt tørre kjellere

Nå jobber kommunen med å få tettet lekkasjen.

– Har dere fått meldinger fra naboer i nærheten som har fått vann i kjellerne?

– Ikke så vidt jeg vet.

LES OGSÅ:

Må hente deler i Tønsberg

Noen minutter før klokka 15. ringer kommunalsjef Kjellsen opp igjen.

– Det som har skjedd er at det har pågått arbeider der som er utført av en ekstern entreprenør. Så har det skjedd et uhell som har ført til at hovedvannledningen opp til Rådyrstien er skadet.

– Når regner dere med at den vil være reparert?

– Det er for tidlig å si. Vi mangler deler til den ledningen som vi må hente i Tønsberg. Så må det også graves en del.

Ber beboere om å koke vannet

Dermed er beboerne i Rådyrstien og noen andre naboer i nærheten foreløpig uten vann.

– Vi vurderer å kjøre ut nødvanntanker.

– Betyr det at vannet der kan være forurenset?

– Det betyr at vi ikke kan garantere at det ikke er det. Det må tas vannprøver før vi kan si det sikkert. I mellomtida iverksetter vi varsel om til alle beboere i Lillaasveien, Røyskattstien og Rådyrstien om å koke drikkevannet fram til ny beskjed blir gitt. Forhåpentligvis vil ikke dette vare så lenge. Hvis det trekker ut, vil vi kjøre ut vogner med nødvann. Disse vil i så fall bli stilt på parkeringsplassen ved Lillås skole.

ANLEGGSARBEID: Det skal ha foregått graving på stedet.

ANLEGGSARBEID: Det skal ha foregått graving på stedet. Foto:

Artikkeltags