Utelivsbransjen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Therese Mæhre tar i Gjengangeren opp bruk av frivillig arbeidskraft innen utelivs- og resturantbransjen. Jeg er veldig opptatt av at vi skal ha et seriøst arbeidsliv, der alle aktørene følger lover og regler, har ryddige ansettelsesforhold og betaler skatt. Kommunen følger opp dette blant annet gjennom et samarbeid mellom skattemydighetene og Arbeidstilsynet.

Heldigvis ser det ut til at de fleste aktørene i kommunen vår driver på en ryddig måte, men jeg kan ikke garantere at alle gjør det. Av og til blir uryddige forhold avdekket og får konsekvenser for driverne.

Mæhre tar blant annet til ordet for at vi bør stille strengere krav til de som skal kunne skjenke alkohol. Hun peker spesielt på at frivillig arbeidskraft ikke bør kunne gjøre dette. Hvis det forekommer en systematisk bruk av frivillig arbeidskraft er ikke det ønskelig. Det medfører både konkurransevridningen og reduserte skatteinntekter til kommunen. Vi vil derfor se på dette i forbindelse med revideringen av de alkoholpolitiske retningslinjene, høsten 2019. 

Vi må imidlertid også passe på at vi ikke lager et regelverk som får utilsiktede negative konsekvenser. I forbindelse med store arrangementer og festivaler er arrangørene helt avhengig av hjelp fra frivillige. Det hadde for eksempel neppe vært mulig å arrangere Vervenfestivalen hvis det var totalforbud mot at frivillige kunne skjenke alkohol.

Kommunen skal være en god støttespiller og samarbeidspartner for de lokale aktørene, samtidig som vi skal bidra til å sikre en ryddig bransje uten konkurransevridning. God dialog med bransjen er viktig, og jeg er veldig glad for at de aller fleste innen bransjen støtter arbeidet med å sikre et mest mulig seriøst arbeidsliv.

Are Karlsen

Ordfører

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken