Martine og Atea har bestemt seg, men mange er fortsatt usikre

Yrkes og utdanningsmessen 2017 i Jotunhallen. Arbeidstilsynet med egen stand. f.v: Conny  Bruun, Martine (18) og Athea Eriksen(18)

Yrkes og utdanningsmessen 2017 i Jotunhallen. Arbeidstilsynet med egen stand. f.v: Conny Bruun, Martine (18) og Athea Eriksen(18) Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Torsdag og fredag ble det arrangert jobb og utdanningsmesse på SVGS og i Jotunhallen. Elever fra både videregående- og ungdomsskoler fikk anledning til å lære mere om utdanningsmuligheter og yrkesvalg.

DEL

(Vestviken 24) På messen finner man mange stands fra mange private skoler, høyskoler, folkehøyskoler, BI, Westerdals, en hel gjeng med forskjellige universitet i England og andre mere eksotiske steder. Noe som vekker mere oppsikt er standen til Arbeidstilsynet.

– Slagordet vårt er kjedelig, men nyttig.

Vi er her for å gi ungdommen informasjon om lover og rettigheter når kommer ut i arbeidslivet, slik at unge arbeidstagere får en god start på yrkeslivet. Blant annet informerer vi om viktigheten av en arbeidskontrakt, sier Conny Bruun.

Martine Halum og Atea Eriksen er elever på Sandefjord videregående og har tatt turen opp i Jotunhallen for å se på messen. De har enda ikke fått vært på noen foredrag, men skal se på hva Forsvaret har å tilby.

Jentene skal begge to inn i sjøforsvaret ifra neste år.

– Siden vi skal inn i førstegangstjeneste lurer vi på hvilke muligheter vi har for å studere videre i Forsvaret. Vi skal også se litt nærmere på fysioterapeut og kiropraktor utdannelse, forteller SVGS-elevene.

Arif Ahmed Hassan fra Skien videregående og klassen kom til Jotunhallen med buss.

Yrkes og utdanningsmessen 2017 i Jotunhallen. Karrieresenteret Vestfold ga veiledning og råd til skoleevene. her er det Arif Ahmed Hassan som rådfører seg om CV og søknadskriving hos Aruro Herandez.

Yrkes og utdanningsmessen 2017 i Jotunhallen. Karrieresenteret Vestfold ga veiledning og råd til skoleevene. her er det Arif Ahmed Hassan som rådfører seg om CV og søknadskriving hos Aruro Herandez. Foto:

– Jeg er på utkikk etter mitt framtidige yrke, nå skal jeg først prøve å komme inn på hjelpepleierlinja ved Høyskolen i Telemark fra neste år. Så i dag ser jeg etter noe som kan relateres til det sier han, og plukker med seg noen tips på standen til Karrieresenteret i Vestfold.

Han har en del spørsmål om søknadsprosess og hvordan han kan få seg en proff CV.

Utdanningsmessen arrangeres i tolv byer over hele landet, der Sandefjord er en av dem. På messen stiller blant annet universiteter, høyskoler og private institusjoner opp for å informere, samt friste elevene med studiene de har å tilby. Elevene kan dermed snakke direkte med representanter fra skolene og få gode råd og veiledning.

Artikkeltags