Gå til sidens hovedinnhold

Utbygging i havna: – Rosiner i pølsene?

Even Landsem, daglig leder i WA Eiendom presenterer den ene luftige planen etter den andre for Horten Havnepark.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

«Her kan det bli en himmelhøy klatrevegg», står det å lese i Gjengangeren torsdag 24. desember. Det er den største bygningskroppen i Horten Havnepark som skal utstyres med en 22 meter høy klatrevegg. «Det blir som å klatre på en vanlig fjellvegg. En får bruke tau og utstyr, og klatre på eget ansvar», sier Even Landsem. Snakk om rosin i pølsa!

Ellers er det jo litt kjedelig at Landsem ikke kom på at Horten havn - stålhavna – og fremtidige boligeiere i Horten Havnepark trolig har nokså kryssende interesser: «Vi var ikke klar over at det var noe særlig støy fra stålhavna, men det høres når de slipper stålet ned, eller drar stålplatene mot bakken», sier Landsem. Det gjenstår å se hvor effektiv støyskjerming, i form av «noen kunstige glassløsninger» mot nord, blir.

Heldigvis har politikere også pølser med rosiner å by på. Wigdis Solberg (Ap) vil sørge for at grunneiere som har hager ned mot vannet, fortsatt skal få ha eiendommene sine i fred (Gjengangeren onsdag 23.desember). Vel talt!

Men bybefolkningens kollektive eierskap til havneområdet, med dagens åpne plasser og vidsyn mot Oslofjorden, er det mindre nøye med. Dette området er tatt fra oss og overlatt til skånselløse eiendomsutviklere.

Kommentarer til denne saken