Utbygging i havna: – En stakkar kan bli sprekkeferdig av mindre

Av

«Vi skal bygge noe som hortensfolk vil bli stolte av», sier Even Landsem i Horten Havnepark AS til Gjengangeren torsdag 5. november.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Hva vi skal bli stolte av? Jo, vi skal bli stolte av åtte etasjes boligblokker med prislapp opp til 10 millioner kroner. Blokkene, med 80 til 100 leiligheter, skal fylle et 4.9 mål stort område som strekker seg fra Strandpromenaden og helt ned mot sjøen.

Tegningen av det aktuelle området viser arkitektenes lekne omgang med byggeklosser. Barnehagen kunne ikke gjort det bedre.

«Helst skulle vi sett at det var mulig å bygge trinnvis. Det er usikkert om markedet kan svelge unna så mange leiligheter, men vi tror samtidig at Horten i framtida vil bli et særlig attraktivt sted å flytte til», sier Landsem.

Ja, boligene kan iallfall bli attraktive for pengesterke utenbysboende som ønsker seg ferieleilighet - uten boplikt. Slikt blir det ikke mye skatteinntekter av.

En stakkar kan bli sprekkeferdig av mindre – om ikke akkurat av stolthet. Og kanskje er det noen finansbobler som sprekker først. Da gjelder det å ro så det fosser.

Men det skjer neppe i åttende etasje i hotellet som skal bygges på Rustadbrygga.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken