Med referanse til Gjengangeren den 11. mai leser jeg om problemer med å bygge et nytt leilighetskompleks i Indre Havneby Øst ovenfor skateparken, hvor man ønsker å flytte skateparken. Mitt fokus er ikke på skateparken, for den tror jeg blir godt ivaretatt av kommunen.

Så det er ikke det, innlegget mitt handler om. Det jeg hefter meg ved, ved denne saken, er at bygget som er avbildet i avisen, synes å være et flott og minimalistisk bygg og med særdeles rene estetiske linjer. Smak og behag er forskjellige. Enig i det, men er det ikke slik at de fleste av oss gjerne vil ha lys inn fra store vinduer, vakker utsikt i et inspirerende miljø? Gjerne med en terrasse og / eller altan slik at sesongen kan utvides litt. I hvert fall når mulighetene foreligger.

Det ser ikke ut til at aktørene tar hensyn til at boligblokken vil ligge i et særdeles vakkert naturområde i Indre Havn. Her bør det ligge en boligblokk som skiller seg ut på annen måte, enn med små vinduer og diverse fargekoder på ytterveggene. Arkitekten må kunne komme frem med et mere spennende, inspirerende, variert og oppsiktsvekkende prosjekt.

Dette boligprosjekt er rett og slett for «flatt « og kjedelig til Horten og Karljohansvern. Den omtalte boligblokken vil passe langt bedre inn i en storby som Oslo.