Gå til sidens hovedinnhold

– Utbyggere i utakt?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

«Det Horten mangler, er først og fremst sentrumsnære tomter, til rekkehus. Det er en populær boform, så populær at det nesten aldri legges ut noe for salg. Vi er nødt til å ha noe til denne gruppen her også, hvis de vil at barnefamilier skal flytte til Horten». Dette uttaler Torleiv Sandvik, kundeansvarlig i DNB for bedriftsmarked vestfold (Gjengangeren torsdag 21. januar).

Og hva slags boligbygging kan Horten vente seg i nær framtid? Jo, Horten Havnepark har planene klare. På et 4.9 mål stort område, som strekker seg helt ned til sjøkanten, skal det bygges 80-100 leiligheter med opptil 8 etasjer. Pris: opp mot 10 millioner for de høyeste og mest sjønære leilighetene. «De som ser for seg hvite hus med saltak, vil bli skuffet.

Vi kan ikke late som om vi skal bygge smått», sier Even Landsem til Gjengangeren torsdag 5. november. «Vi bygger noe for alle typer mennesker», sier han videre.

Mon det? Kanskje det hadde vært en idé å gjøre seg kjent med hvilke boformer som er mest etterspurt, og som faktisk kan tiltrekke seg barnefamilier og dermed hardt tiltrengte skattebetalere. Men, nei – den må du nok lenger ut på landet med.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.